18-12-2012 vaccinatie en nosode

18-12-2012

Vaccinatie
Vanmiddag heeft Jet thuis de vaccinatie gekregen en is ze door dierenarts Petra Verhoef onderzocht. Jet gedroeg zich rustig op tafel en door de afleiding van voer besefte ze niet dat ze een prik kreeg. Van homeopaties dierenarts Lies Vedder heeft ze een nosode gekregen, tegen de ongewenste effecten van de vaccinatie.

Zone
Vanmiddag raakte Jet gefascineerd door het vegen van Paul. Ze heeft hem een tijd geobserveerd zonder geluid. Na het plassen ging ze Paul begroeten en ontdekte ze hoe leuk het was om tussen ons beide op en neer te rennen. Als leipe idioten hebben wij haar de hemel in geprezen voor het bij ons komen. Ondertussen smeltend voor het naar ons toe rennen met flapperende oortjes.
Dit was de eerste keer dat ze vrij over het veld rende (en de paarden verderop stonden). Ook liep ze een stuk achter Pien aan de paardenbak in.

Cursisten
De trouwe cursisten van de behendigheidgroepen leefden al weken mee met de ontwikkelingen en komst van Jet. Vorige week was Jet er nog niet aan toe om de cursisten in het leslokaal te begroeten. Deze week konden ze haar eindelijk bewonderen. Jet vond het prima en bleef door de rust van de cursisten zelf ook rustig.

Auto
Vandaag heeft Paul haar niet naar de auto getild, maar haar er naar toe laten lopen. Omdat ze tot nu toe reageerde  op het starten, liep de motor nog. De uitlaatdampen hinderden haar niet in het oplopen van de plank de auto in naar Pien.
Jet was helemaal blij in de auto. Na een paar snuffelrondjes vond ze de rust om te gaan liggen en hebben we een meter of 15 voor en achteruit gereden. De verleiding was groot om verder te rijden, maar onverstandig vanwege het risico dat we net te ver gingen en Jet onrustig werd. Dan hadden we het succes van de afgelopen week afgebroken.
De kerstafspraken zijn naar thuis verplaatst, om de druk van het auto rijden af te halen. Misschien gaat het nu  heel snel en gaan we alsnog op pad. Het belangrijkste is dat Jet het auto rijden aangenaam vindt, zodat ze haar rust kan vinden.

Onhandig
Jet gaat soms sneller dan haar pootjes bij kunnen benen. Zo krijgt zwarte pootjes na een slinding stop in de klei.....