Geluidset Wish

In de lessen was ik niet altijd goed te verstaan. Bij westen wind en een passerende vrachtwagen was ik genoodzaakt even te wachten met praten. Daarom waren we al jaren op zoek naar een alternatief en die hebben we nu gevonden. Sinds twee weken maken we tijdens de lessen gebruik van een geluidset. De cursisten hebben een ontvanger en oortje bij zich. Ik heb een zender met microfoon bij me.
Voor alle partijen is het een verbetering; de cursisten kunnen mij nu ook verstaan als ik verder weg sta of als het waait en ik kan nu op normaal volume praten.
In de wandelles blijkt het handig om op afstand feedback te kunnen geven, in plaats van eerst naar de hond en cursist toe te moeten fietsen.

Het is alleen even wennen dat ik mezelf aan moet kondigen als ik aan kom lopen of fietsen. Doordat de cursisten en honden dat nu niet meer horen, schrikken sommigen.
Het omdoen van de oortjes vraagt in het begin wat handigheid. De set is inmiddels uitgebreid tot 12 ontvangers. Hierdoor kan de aanhang de les ook volgen.