Groningen - Hoornse Meer

Gebied:
De Hoornse Plas is een recreatieplas bij Groningen. Het Hoornse Meer grenst aan de Hoornse Plas en loopt door tot aan de woonwijk het Hoornse Meer.

Wandelroutes:

Het is mogelijk een rondje (2 km) te lopen rond en langs de Hoornse Plas op een verhard pad. Voor wie de route wil verlengen kan vanuit de stad beginnen bij Albert Heijn. Je loopt het eerste stuk dan langs de kade van het Hoornse Meer met aan de andere kant huizen. Na de jachthaven kom je bij de Hoornse Plas uit. Dit rondje wandel je in ongeveer 45 minuten. Vanaf AH gezien ligt er links van het Hoornse Meer nog een grote groenstrook.
Aan de andere zijde van het Hoornse Meer (kant Paterswolde) ligt ook nog een wandelgebied.

Losloopgebied:

De Hoornse Plas is voor honden alleen toegankelijk van 1 oktober tot 1 april, in deze periode is het los lopen toegestaan op maandag t/m vrijdag. In deze periode van het jaar geldt een aanlijnplicht op zaterdag en zondag. Het gebied bij het Hoornse Meer is wel het hele jaar toegankelijk.

Koffie:
In de hoek van de jachthaven en het strand, ligt het eigentijdse paviljoen Kaap Hoorn. Honden mogen mee naar binnen mits aangelijnd en stil.

Routebeschrijving Hoornse Plas:
Vanaf de hondenschool ring Groningen richting Assen, door rijden tot rotonde bij Gasunie, tweede afslag. Bij stoplichten (Overwinningsplein) rechts. Volgende stoplichten rechtdoor. Voor AH bij rotonde links en door rijden tot bocht en daar ergens parkeren. Voor Hoornse Plas rotonde rechtdoor en borden volgen.

Routebeschrijving Hoornse Meer oostzijde:
Vanaf het Julianaplein:
Op de A28 richting Haren/Assen de eerste afslag (39). Bij de stoplichten rechtsaf het Noord-Willemskanaal over. Daarna direct linksaf, richting het Seatrade-gebouw. Je passeert nu Seatrade aan de rechterzijde. Na de eerste drempel linksaf, richting het Noord-Willemskanaal. Aan het einde rechts de Hoornse Dijk op. Na de eerste bocht rechtsaf de ronde parkeerplaats op (te herkennen aan de borden die een vrachtwagenverbod aangeven).

Vanaf de Paterswoldseweg:
Afslaan naar de Laan Corpus den Hoorn richting de Wijert-Zuid. Net voor de stoplichten rechts invoegen en slaat ook direct rechtsaf, richting het Seatrade-gebouw. Je passeert het Seatrade gebouw aan de rechterzijde. Daarna zoals hierboven aangegeven.