3-10-2012 Dit is hem!

3-10-2012 Dit is hem!

In november 2011 ontmoette ik Monique (de fokker van Jet) voor het eerst, op de dag dat ze samen met Gabrielle Veenstra een lezing kwam geven over vachtverzorging. Ze had haar Witte Herder reu Flash mee voor de demonstratie.
De beperkte ruimte van het leslokaal was volledig gevuld met rond de 20 mensen, een trimtafel en attributen. Volkomen op zijn gemak, maakte Flash een rondje langs de belangstellenden. Hij snuffelde, knuffelde, keek rond en liep rustig terug naar Monique, om daar uit zichzelf te gaan liggen. Dat was het moment waarop ik wist: dit is hem!
Dit is zoals een hond in balans omgaat met onbekende situaties. Zo zie ik het weinig, maar graag. Daarnaast is het een prachtige hond. In de pauze zei ik tegen Monique: ‘Dit is hem, dit is wat ik zoek in een (toekomstige) hond. ‘Dat komt goed uit’ antwoordde Monique ‘Want over een jaar verwacht ik een nest van hem en mijn eigen teef’.  Hoorde ik dit goed? Wat een prachtige kans. Ondanks dat mijn idee destijds was dat Pien het alleenrecht had. Ik vergrootte het compliment door er aan toe te voegen dat ik zeker wist dat Flash direct door Paul (mijn vriend) goed gekeurd zou worden. En dat zegt wat, aangezien er erg weinig honden voldoen aan Paul zijn criteria.
Na afloop van de lezing kon ik het daarom niet laten Paul te roepen om Flash te zien. Flash deed precies wat ik verwachtte: begroette Paul vriendelijk en rustig, waarna hij weer zijn eigen gang ging.
Daarmee was hij direct goedgekeurd door Paul. Na afloop was ik helemaal opgetogen over Flash zijn voorkomen, uiterlijk en de het feit dat hij voor nakomelingen ging zorgen! Zo kwam onverwacht de vader van een mogelijk toekomstige pup op mijn pad.