8-10-2012 wel of geen pup bij Pien

8-10-2012

Al een aantal jaren nemen de witte haren op Pien haar neus toe. Vanaf de eerste dag dat ze bij me in huis was, heb ik gezegd: ze wordt 15 jaar! Inmiddels staat haar teller op 13 - 1 maand. Voor haar leeftijd ‘doet’ ze het goed. Het is te zien en merken dat het een dame op leeftijd is, ondanks dat geniet ze van het leven.

Een aantal keer is het ter sprake gekomen om wel of niet voor een tweede hond te kiezen. Jaren was het antwoord niet zolang Pien er nog is. Gaandeweg de tijd is dat veranderd.

Een pup uit de combinatie Flash en Jolie, met haar eerste levensperiode bij Monique, dat bleef maar door mijn hoofd gaan. Deze uitgangspunten liggen erg dicht bij wat naar mij idee de perfecte situatie is. Dat komt niet vaak voor.

Een jaar of twee wachten op Jolie haar tweede nest, is ook een mogelijkheid. Alleen weet Monique nog niet zeker of er een tweede nest komt uit Jolie en Flash. Dat risico wil ik niet lopen. Daardoor rijpt het idee om toch deze winter voor een pup te kiezen.

Meteen zie ik ook een hoop voordelen. Pien heeft een pup veel te bieden en ik kan er voor zorgen dat Pien ‘geen last’ van de pup heeft. Onder andere door in huis de leefruimte zo te organiseren dat Pien de keus heeft om wel of niet in de buurt van de pup te zijn. Bijvoorbeeld door voor de pup een bench te gebruiken en door een hekje in de keuken te plaatsen. Pien kan dan zelf kiezen of ze gezelschap van de pup of rust wil hebben.