11-10-2012 pupgesprek

11-10-2012

Ondanks dat Monique en ik elkaar op de dag van de dekking elkaar 3 uur hebben gezien tijdens Pien haar trimbeurt, gaan Paul en ik een paar dagen later langs voor een gesprek over de pup. Het blijkt toch handig dat we het nu zonder ruis van een blower over het nest kunnen hebben. En Paul heeft Flash vorig jaar wel gezien, maar Jolie nog niet. Zij palmt hem direct in door op haar rug voor Paul zijn voeten te gaan liggen!

Monique en ik hebben allebei nog verschillende vragen voor elkaar. Ondanks dat we het tijdens de diverse trimbeurten over opvoeden hebben gehad. Is het voor mij prettig om te merken over hoeveel dingen rondom socialiseren we op een lijn zitten. Het wordt duidelijk dat we beiden al veel hebben nagedacht over de pups en alles wat daarbij komt kijken. Het grootste deel overlapt. Het is verrassend waar dat niet het geval is. Zo heb ik mijn licht nog niet gericht laten schijnen over eventuele castratie/sterilisatie. En heeft Monique daar een duidelijke visie over. Wat heerlijk om iemand te treffen die het fokken van een nest zo serieus neemt! Tijdens ons gesprek  verexcuseert Monique zich dat ze een gevoelige vraag wil stellen. Over een aangelegenheid die eigenlijk privé is, maar ze te belangrijk vindt om niet aan te kaarten. Ik ben benieuwd!
Of we nog een kinderwens hebben? Nee, wel een puppywens! Monique lijkt zich opgelaten te voelen dat ze dit aankaart. Ik vind het juist goed dat ze het vraagt. Want we zijn het er beide over eens dat een baby en een pup geen optimale combinatie vormen. Ze heeft voor zichzelf besloten dat ze dan geen pup mee wil geven. Ook daar kan ik helemaal achter staan.