18-10-2012 opvolger

18-10-2012

De reacties op onze plannen voor een pup zijn positief, hoe kan het ook anders. Van een paar mensen spreekt opluchting uit hun reactie. Het blijkt dat ze zich al een tijd zorgen maken. Ze zien Pien grijzer worden en vrezen voor mij een groot zwart gat als ze overlijdt. Met de komst van een tweede hond is er een opvolger voor Pien. Ik waardeer hun zorg en kan niet ontkennen dat ik me er wat bij voor kan stellen.

Mijn vorige hond Joska, overleed 5 dagen nadat ik Pien en haar broertje in huis had. Vanwege zijn ziek zijn, heb ik me in zijn laatste 2 levensjaren veel zorgen over hem gemaakt. Op het moment dat ik met een gebroken ruggenwervel in het ziekenhuis lag, was mijn grootste zorg dat hij zou overlijden voordat ik naar huis kon. Gelukkig hield hij vol tot ik thuis was en de 4 maanden daarna ook.

Al was het natuurlijk niet zo gepland, achteraf was het fijn om na Joska zijn overlijden afleiding te hebben van 2 pups. Het verlies bleek beter te hanteren dat ik jaren had gevreesd.

Het brengt wel met zich mee, dat ik door de keus voor een pup, nog meer erken dat Pien haar langste tijd gehad heeft. Natuurlijk heb ik dat liever anders, want ik ben erg wijs met haar en zou graag nog eens 13 jaar van haar genieten. Het blijft jammer dat de gemiddelde levensduur van een hond zoveel korter is dan van een mens.