17-10-2012 naam

17-10-2012

De naam Pien naam kwam ik misschien al wel 20 jaar geleden tegen als naam van een columnist in een tijdschrift. Ik wist dat ik die naam een keer wilde gebruiken voor een dier waar het bij paste. Meerdere katten en een paard dienden zich aan, maar pasten niet bij de naam Pien. Op het moment dat ik Pien zag als klein zwart, wit bolletje wol van 5 weken oud, was meteen duidelijk dat zij de eer kreeg voor deze naam.

Op het moment dat we de knoop door hakten voor een pup uit het aanstaande nest, diende zich de vraag aan voor de naam. Ik gaf aan een naam te willen die ik nog niet eerder heb gehoord bij een hond. Aangezien er in de loop van de jaren honderden honden met hun namen langs zijn gekomen, vielen er veel namen af. Sinds een jaar of twee had ik wel een idee voor een naam in mijn hoofd. Paul was hier helaas alles behalve enthousiast over. Ook mijn tweede idee, vond hij helemaal niets.

Samen hebben we het boekje met hondennamen geraadpleegd. Het bleek niet mee te vallen. Ik wilde het liefst een naam van een lettergreep, maar niets daarvan kon Paul zijn goedkeuring weg dragen. Uiteindelijk vonden we een naam van twee lettergrepen die we beide mooi vinden en erg toepasselijk zal zijn voor deze pup.
Mijn moeder geniet de eer al op de hoogte te zijn, verder houden we het nog even voor onszelf.
Het is tenslotte nog de vraag of deze naam past bij de pup die we krijgen. Omdat Monique zelf een teef aan wil houden, staan wij als tweede op de lijst voor een teef. Als de pups 7 weken oud zijn beslist Monique welke pup naar welke eigenaar gaat. Dan beslissen we of de naam die we in gedachten hebben past bij de pup.
Eerst wachten we ongeduldig de eerste 3 weken af tot we naar de pups mogen kijken.

Monique laat weten dat het goed gaat met de pups. Gemiddeld groeien ze 55 gram per dag!