19-10-2012 aanleiding blog

19-10-2012

Tijdens de lessen krijg ik regelmatig vragen over het wennen van jonge honden aan situaties met uitdaging. De onderliggende vraag is dan vaak: wanneer is de klaar? En gaat dit ooit lukken?

Als cursisten naar Pien in het leslokaal kijken, denken ze vaak dat het een oude, slome, gezapige hond is. Een paar jaar terug waren cursisten verbaasd toe ze Pien tijdens een wandeling zagen. Zoveel actie  hadden ze niet verwacht.

Het was leuk en handig geweest als ik van Pien filmpjes had gemaakt in de loop der jaren. Want ook Pien is jong en onstuimig geweest. Ook bij ons heeft het tijd nodig gehad voordat ze kinderen en katten (en konijnen) rustig kon passeren.

Van de pup wil ik daarom graag filmpjes maken. Niet alleen wat goed gaat, maar juist ook wat nog niet naar wens gaat. Om dat een periode later te kunnen filmen waarbij het wel naar wens gaat. Daarmee heb ik zelf ook concreter wanneer wat haalbaar is. Want dat perspectief van jaren kan ik bij Pien niet meer terug halen.

Vanuit deze aanleiding is ook het idee voor een blog ontstaan. Zodat cursisten, maar ook ik zelf, later terug  kunnen lezen wat er wanneer speelde. Hopelijk helpt dat om de moed er in te houden en er in te geloven dat doelen met begeleiding echt haalbaar zijn!

Ondertussen gaat het goed met de pups. Eten en uitbuiken zijn hun favorieten en Jolie doet het super als moeder.