6-11-2012 eerste pupbezoek

6-11-2012

Vanochtend zijn Paul en ik op pupbezoek geweest. Na drie weken ongeduldig wachten, was dit de eerste keer dat we de pups in levende lijve zagen. En dat was erg leuk!!!!! Ik had er de rest van de dag wel bij kunnen zitten kijken.

Jolie heette ons van harte welkom, door op haar rug te gaan liggen voor een uitgebreide knuffelsessie. Ook Flash en later Grizzly kwamen er in de kamer bij. Als echte man hield Flash zich afzijdig van de pups. Grizzly kwam een paar keer bij de pups en zocht contact, waar de pups op in gingen. Bij de aanblik van zeven witte bolletjes was ik al verkocht. Ik smolt bij het oogcontact wat de pups zochten bij het optillen. Het was ook erg aandoenlijk om de verschillende (slaap)geluidjes te horen.

Bij onze binnenkomst lagen de pups te slapen, verspreid over de werpkist en de sanitaire zone daar omheen. Bij de eerste serieuze piep van een pup liep Jolie meteen naar de kleintjes. Het viel op hoe blij en helder ze uit haar ogen keek. Ze had het wel druk met haar kroost: het overzicht bewaren, kijken en ruiken wie er geplast of gepoept heeft (en dat opruimen) of toe is aan wat melk. Het was grappig om te zien hoe alles in ontwikkeling is. De interactie onderling, inclusief een begin van spel, in elkaar happen en bij elkaar zoeken naar een tepel. En in motoriek zoals het poepen op nog onstabiele achterpootjes en vier pootjes over de rand van de werpkist zien te krijgen.
Er was steeds wel een pup in actie en er lagen er ook steeds een paar te slapen (en dromen). De pup die het langste had geslapen had aan het einde van ons bezoek de meeste praatjes. De pups die het eerste in actie was, lag bij ons vertrek te pitten.

Kortom ik was er niet weg te slaan. Paul is ook helemaal verkocht.