12-11-2012 pupbezoek twee

12-11-2012

Vandaag was ik bij Monique voor het tweede pupbezoek. Op haar foto's had ik al gezien dat ze de afgelopen zes dagen gegroeid waren. In het echt was dat nog duidelijker zichtbaar! Wat een knapen worden het. Ook de vacht is duidelijk langer en voller geworden.

De pups hebben nu een grotere pupren tot hun beschikking. Tijdens de actiemomenten is te zien dat die ruimte geen overbodige luxe is. Ook niet als Jolie, Flash en Grizzly er bij in staan.
Flash aanschouwt het jonge grut met vraagtekens in zijn ogen. Voor hem hoeft het allemaal niet en gaat na een kort moment bij de pups, naast de ren liggen. Grizzly komt regelmatig in de pupren. Voor aandacht van Monique en mij, maar ook voor interactie met de pups. De pups zoeken bij haar (en bij Flash) naar tepels en dagen haar uit tot spel.

Het is mooi om te zien dat Jolie geniet van de interactie en het verzorgen van haar pups. Ze ligt een deel van de tijd buiten de ren, natuurlijk met zicht op de pups. Tussendoor voedt ze een paar pups, likt ze de pups schoon of eet de ontlasting op.

De pups doen hun behoeften helemaal op de kranten. De werpkist houden ze schoon, evenals de buitenrand van de ren waar geen kranten liggen. In de loop van de tijd wordt oppervlakte van de kranten steeds kleiner.