14-11-2012 kalmerende signalen

14-11-2012

Ik vind het ontzettend mooi en grappig om te zien hoeveel gedragspatronen de pups nu al laten zien. De zindelijkheid begint nu al. Na het slapen en spelen lopen de pups een stukje weg om te poepen en plassen. Doordat Jolie en Monique er bovenop zitten met opruimen en schone kranten, blijven de pups en de werpkist schoon. Maar het belangrijkste is dat dit de pups stimuleert in hun zindelijkheid.

Ook de kalmerende signalen laten de pups al op deze jonge leeftijd zien. Ze zetten het onderling in, bijvoorbeeld het weg kijken tijdens het spelen. Of naar bezoek met troetelgevoel die het niet kan laten een pup op zijn rug op de arm te nemen. Dan rest je als pup nu nog weinig anders dan gapen om aan te geven dat het te veel is, zie foto...

In het filmpje is te zien hoe een van de pups spanning opbouwt omdat Jolie doet alsof ze slaapt (met afgewend hoofd). De kalmerende singalen van de pup die daarop volgen, zorgen er voor dat hij zijn spanning af kan vloeien. Doorda Jolie stoicijns blijft liggen, krijgt de pup een lesje in omgaan met grenzen en frustratie. Dat hebben Jolie en moeder natuur prachtig geregeld!