28-11-2012 nest contact met Kyra en Pien

28-11-2012

Gister hebben de pups voor het eerst kennis gemaakt met andere honden dan Grizzly en Flash. Met Kyra hebben ze kunnen snuffelen en spelen in de tuin. Pien keek toe vanachter een hekje, omdat ik haar geen plezier doe met zoveel jong grut om zich heen. Af en toe kwam er een pup bij het hekje snuffelen en kijken.

Kyra was op haar best met de pups. Bij iedere pupgroep komt ze een les langs om met alle pups een voor een contact te maken volgens de hondenetiquette. Ik was benieuwd hoe het zou verlopen met het nest pups. Voor Kyra was het fijn dat er nooit zeven pups tegelijk bij haar waren. Soms geen een van de pups, meestal een of twee pups en een enkele keer drie. Zoals een sociaal vaardige hond betaamt, zette Kyra regelmatig kalmerende signalen in. Die niet altijd (direct) door de pup begrepen en opgepakt werden. Het was opvallend om te zien, dat de pups er zelf voor kozen om na korte tijd weg te lopen. Om een luchtje te scheppen, even te liggen, met broers en zussen te spelen of om te poepen of plassen.
Aan de pups was te zien dat ze in Kyra meteen een hond herkenden, ook al was ze zwart. Ze gingen vrij en blij op haar af, om haar daarna uit te nodigen tot spel of in een oor, poot of staart te happen.

Voor Jolie was het erg spannend en moeilijk. Ze bleef moeite houden met Kyra haar aanwezigheid en blafte regelmatig naar Kyra. Dit was zowel voor als tijdens de aanwezigheid van de pups. Volgens Monique heeft ze rotervaringen met Labradors. Ze durfde er niet op te vertrouwen dat Kyra rustig en subtiel is in de omgang. Gelukkig leken de pups zich er niets van aan te trekken.