9-12-2012 Jet opgehaald

9-12-2012

Ophalen
Vandaag hebben we Jet opgehaald! Op dit moment kauwt ze naast me in de bench met het deurtje open, op een pensstaafje en zit ik verplicht stil. Ben ik in beweging dan is zij dat ook. En dat terwijl ze naar mijn idee toe is aan een dutje. Vanaf half drie is ze wakker. Na een fotosessie en laatste plasmoment bij Monique, zijn we naar huis gereden. Onderweg had ik haar op schoot, maar kon ze haar draai niet vinden. Met piepen, hijgen en draaien maakte ze haar onrust duidelijk.

Kennismaking met Pien
Bij thuiskomst bleef Paul nog even met Jet in de auto, terwijl ik in huis Pien heb begroet en mee het veld op heb genomen. Paul stond daarna met Jet achter het hekje van het veld. Pien en ik aan de andere kant. Het hekje had als doel er voor te zorgen dat Pien de gelegenheid had om weg te lopen van Jet. Het snuffelen ging erg rustig, ik heb het hekje open gezet. Waarna Pien langs Jet naar binnen liep en Jet achter haar aan liep en in huis op ontdekkingstocht ging. Vanochtend had ik al wat verschillende speeltjes en kluiven op de grond gelegd ter afleiding. Daar maakte ze dankbaar gebruik van. Pien lag op haar kussen en Jet ging naast haar onder een stoel een kluifje kauwen. Ik zat naast Pien, die de aandacht van mij waardeerde en Jet tollereerde. Ze heeft twee keer naar Jet gegromd toen ze te dicht bij kwam. Verder lijkt Pien zich op haar gemak te voelen en alle gerichte aandacht te waarderen. 
Jet vond het de eerste paar keer spannend als Pien in haar richting kwam lopen en blafte dan. Nadat we er een paar keer tussen zijn gaan staan, was dat klaar.

Het blijkt een hele uitdaging om een blog te schrjiven en ondertussen een pup te begeleiden. Het tweede deel volgt nog.

Bijgevoegd een foto waarop de pups tijdens de laatste avond samen thuis, hun tent letterlijk en figuurlijk af hebben gebroken.