11-12-2012 happen en opspringen

11-12-2012

Slaap-waakritme
Na 2 nachten en ruim 2 dagen bij ons in huis, is te merken dat Jet meer haar rust kan vinden. Lukte het ons zondag pas om haar na een paar uur te laten slapen. Gister had ze het ritme van ongeveer 1 uur slapen en een kwartier wakker. Vandaag heeft ze een paar keer 2,5 uur aan een stuk geslapen en was ze na een half uur wakker weer aan een dutje toe. De 20 uur rust en slaap halen we nog niet, maar we komen in de buurt. Het is duidelijk te zien dat ze haar uren slaap nodig heeft.

Happen en opspringen (en blaffen)
De eerste twee dagen was geen sprake van happen en bijten. Vandaag had ze een paar erg enthousiaste momenten waarbij ze in mijn arm hapte en opsprong. Gelukkig is ze makkelijk af te leiden. Ze blijkt dus toch een gewone pup te zijn met herkenbare gedragingen voor ander pupeigenaren. Het zou jammer geweest zijn als Jet het happen en opspringen niet in haar hoofd haalde. Want dat is de meest voorkomende vraag over ongewenst gedrag bij pups.
Om het happen (maar vooral het blaffen) te voorkomen liggen er door het hele huis om de paar meter speeltjes en kluiven. Zodat Jet die kan pakken als de spanning oploopt of het voor ons letterlijk binnen handbereik ligt om haar er mee af te leiden. Dit gaat goed zolang een van ons de aandacht bij Jet heeft als ze wakker is en op tijd is om haar bij te sturen. Het moment waarop het ons ontkomt, is als er hectiek is (te veel, te snel op en neer lopen van ons en of Pien en katten) of als Jet haar wakkere moment samenvalt met iets wat niet kan wachten.

Bench
Het is zowel voor Jet als ons heerlijk dat Monique de pups al gewend heeft aan de bench, ook met de deur dicht. Jet zoekt de bench zelf op en vindt daar haar rust. Door de zijde met het deurtje heeft ze zicht, de rest is afgeschermd met een deken en dat lijkt ze heerlijk te vinden. Ze ligt ook graag onder een stoel, poef of bank.
In de korte tijd die ze nu bij ons is, is al te merken dat ze zich sneller aan het liggen en slapen in de bench over kan geven. Eerst had ze het kluiven iedere keer nog nodig. Soms kwam er ter overgang nog wat gepiep en geblaf, waarna ze zich aan het slapen overgaf. Vandaag was te zien dat ze het kluiven niet of korter nodig had. Ze had ook een paar keer geen geluid voordat ze ging slapen.

Zindelijkheid
De zindelijkheid gaat goed. Ze is 's nachts droog met 1 plasmoment halverwege de nacht. De eerste 2 dagen is het ons beide een keer ontkomen. We zagen het aankomen, maar waren net te laat bij haar. Vandaag is het gelukt alle poep- en plasmomenten buiten te laten gebeuren in de tuin.

Sneeuwpracht

Vannacht stonden Jet en ik te genieten van een maagdelijke laag sneeuw in de serene rust van de nacht. Het was prachtig! Dat hadden we bij een ongebroken nacht gemist....
Was het de eerste nacht handig om een witte hond in het donker goed te kunnen zien. Dat ging afgelopen nacht niet meer op.

Jet is vertederend als ze slaapt. Het is heerlijk om haar de wereld te zien ontdekken. En we smelten nu al beide als ze ons met haar grote oren en flapoortjes aankijkt. Kortom we zijn blij met haar!