13-12-2012 zindelijkheid

13-12-2012

Zindelijkheid
Paul en ik moesten vanochtend eerder plassen dan Jet! Zij bleef dommelen en slapen terwijl wij naar de wc liepen en weer terug in bed kropen. Ze heeft vannacht 8 uur liggen snurken in de bench naast het bed. De zindelijkheid gaat dus goed, ook overdag. De eerste 3 dagen was er 1 plas ongelukje per dag. Gister en vandaag is het gelukt haar alles buiten te laten doen. Ze weet en loopt de route inmiddels naar de voortuin en went aan het verkeer. Ook het nemen van de hoge opstap naar de gang gaat een stuk makkelijker.

Honden
De 2 onbekende honden die ze gister en vandaag heeft gezien, vindt ze nog erg spannend, wat zich uit in blaffen en terug lopen. Haar nieuwsgierigheid zorgt er voor dat ze toch weer gaat snuffelen.
Vanavond probeerde ze Pien tot spel uit te dagen. Die dat strak negeerde door te doen alsof ze het niet zag en door ging met snuffelen in de autobanden. Waarna Jet het uitdagen opgaf en achter Pien aan hobbelde.

Grotere zone
Het is grappig om te zien dat Jet zelf aangeeft of ze toe is aan een nieuw stukje wereld. Vanmiddag liep ze uit zichzelf strook naast de garage in. Halverwege bleef ze staan en deed ze een blaf richting het hout. Daarna liep ze met me mee om bij het hout te snuffelen en terug te lopen.
Vanavond liep ze stoer met een hoge staart achter Pien het veld op aan de kant van het huis. Op het moment dat Pien te ver weg was, zakte haar staart. Ook nu won haar nieuwsgierigheid om de autobanden en geuren in haar eentje te ontdekken.

Auto
De loopplank is inmiddels favoriet. Als ze hem ziet liggen, wil ze er op en ook weer af. Vandaag rolde ze er halverwege af. Ze  had een rondje lopen nodig om de ervaring te verwerken, om daarna weer de plank op te lopen.
Ze is ook nog even samen met Pien in de auto geweest, om de dames daar beide aan te wennen. Jet vond dat extra gezellig, Pien had daar haar bedenkingen over. Wel liet ze het toe dat Jet met haar kont tegen haar aan zat (terwijl ze het vegertje ontdekte).