15-12-2012 eerste week in huis

15-12-2012

Mensgericht
Jet is alweer bijna een week bij ons in huis. We zijn dol op haar en genieten van haar koddigheid. Ze verleidt ons door op haar rug te draaien, ze MOET dan op haar buik geaaid worden. Het is heerlijk om te zien hoe ze zichzelf kan vermaken met speeltjes en kluiven. Of hoe ze gefasineerd naar de katten kijkt. Boven alles staat haar gerichtheid op ons.

Alleen zijn
Jet haar wereld is behapbaar zolang wij in haar buurt zijn. Dat vergt wat organisatie en het werk in uitvoering gaat daardoor op halve kracht. Vorige week was de veilige zone 1 meter. Vanochtend kan ik 5 meter op en neer lopen en even uit zicht gaan om wat uit de werkkamer te pakken terwijl ze wakker was.

Voor het eerst bij de les
Vandaag is ze bij de theorieles van de pupcursus geweest. Met hulp en steun van Marrit heeft ze een kwartier in het leslokaal gescharreld. Op het moment dat ze net in de bench zat, demonstreerde ze de curisten dat ze geluid kan maken (en dat dit snel stopt, mits ik dicht bij de bench sta en haar negeer).

Vreemde hond
Vanochtend heeft ze in de keuken Happy gezien. Deze Cocker Spaniel was ook mee naar de wandeling in Bakkeveen. Daar heeft Jet met haar gespeeld. Nu vond ze Happy de eerste keer spannend, waardoor ze soms blafte en terug ging naar haar bench, om daarna weer te komen kijken. Na een half uur slaappauze was Happy voor de tweede keer in de keuken. Jet was stil, waarbij ze schuin achter me zat en op 2 meter afstand naar Happy keek.

Buggy
Om Jet in de toekomst mee te kunnen nemen als we met Pien aan de wandel gaan, hebben we een buggy gekocht. Zo kan Jet korte stukjes mee lopen en daarna in de buggy haar gewrichten (en onze rug) sparen. Om haar te wennen heeft ze iedere dag even in de buggy gezeten. Dat vindt ze prima, ook als we een stukje rijden (in huis).