17-12-2012 titeren

17-12-2012

Zindelijkheid
Vannacht melde Jet zich om 5.30 om te poepen en plassen. Ook Pien wilde mee naar buiten en de paarden kwamen naar ons toe. Allemaal heel gezellig, maar voor Jet wel een hele hoge moeilijkheidsgraad om de rust te vinden om te poepen en plassen. Ik dacht nog aan alle cursisten met pups die alleen maar de mogelijkheid hebben om hun pup in een woonwijk of stad uit te laten, met alle afleiding van dien.
Als ik verwacht dat Jet nog moet poepen en het is te onrustig op het veld, neem ik haar alsnog mee naar de tuin. Wat in de helft van de gevallen werkt.

Vaccinatie
Vanmiddag kwam dierenarts Petra Verhoef en Evelien (Dierenartsenpraktijk Zuidhorn) aan huis om bloed af te nemen voor het titeren. Deze test geeft aan hoeveel antistoffen een hond heeft tegen ziektes van de vaccinaties. Omdat het vaccineren naast voordelen ook nadelen heeft, wilde ik weten of het nu voor Jet nodig was haar de 9 weken enting te geven. Dit was niet het geval voor Hondenziekte, maar wel voor Parvo en Hepatitis. Daarom krijgt ze morgen alsnog de vaccinatie.

Auto rijden
Ik had gevraagd of de dierenarts aan huis wilde komen, omdat de opbouw van het auto rijden nog niet ver genoeg is om naar Zuidhorn te rijden.
Vanochtend heeft Paul Jet de auto in laten lopen nadat ik met Pien terug kwam van het wandelen. Het is duidelijk dat Jet liever achterin bij Pien ligt (nadat ze mij begroet heeft), dan op de bijrijdersstoel op schoot zit. Op het moment dat Jet uit zichzelf achterin bij Pien was gaan liggen, hebben we 5 meter gereden en zijn daarna uitgestapt. Jet leek het allemaal prima te vinden.

Kyra
Vanavond was Kyra er om een socialisatierondje te doen met de nieuwe pupgroep. Na afloop ging ze mee in huis. Ik had Jet eerst op de arm om de spanning van het binnen komen van Kyra te verminderen. Na een paar seconden herkende Jet Kyra en werd ze onrustig op mijn arm, daarom heb ik haar op de grond gezet. Ze twijfelde tussen spelen, snuffelen en rennen. Ze was zo opgetogen dat dit tussendoor gepaard ging met een losse blaf. Ondanks dat was het leuk om te zien hoe ze contact zocht met Kyra en Kyra met haar.
Om het rustig af te sluiten heb ik de 3 dames mee het veld op genomen. Pien en Kyra gingen snuffelen en Jet liep daar rustig bij, ondertussen observerend wat de dames deden.
In huis was Jet even hyper. Ik ben met haar op de grond gaan zitten met een kluif erbij. Ik heb gemerkt dat dit voor Jet een goede manier is om de spanning af te laten vloeien. Daarna is de overgang naar de bench makkelijker. Na een paar minuten samen zitten, heb ik haar in de bench gelegd. Na wat gepiep en gejammer ging ze wat kluiven, om vervolgens in slaap te vallen.


Spelplezier
Als Jet wakker is, krijgen we een doorlopende voorstelling van haar. Zie dit filmpje, waarin ze zichzelf vermaakt met het koekje uit de treat ball en het uitlikken van de Carnibest uit de treat ball.