19-11-2012 opspringen

19-11-2012

Bijslapen
Jet heeft vanochtend wat uurtjes slaap ingehaald. Paul moest vroeg op en heeft haar even laten plassen. Daarna heeft hij haar direct weer in de bench op de slaapkamer gedaan. Daar heeft ze een kwartiertje gemopperd met geluid. Na wat kluiven viel ze in een diepe slaap. Op het moment dat ik opstond en de bench open deed, draaide ze zich op haar zij. Zo heeft ze 10 minuten genoten van het aaien op haar buik (zonder happen!). Wat een heerlijk begin van de dag!

Happen en opspringen
Na het poepen, plassen en snuffelrondje op het veld, hoopte ik dat het zou lukken mijn badkamerritueel uit te voeren. 's Avonds is Jet zo moe dat ze onder de wastafel gaat liggen slapen terwijl ik mijn tanden poets. Hier dacht ze vanochtend anders over. De kluif en het speeltje waren minder interessant dan happen in mijn broek. Daarom heb ik het plan gewijzigd en zijn we naar de keuken vertrokken voor ontbijt en een dutje. Het badkamerritueel heb ik uitgesteld tot Paul terug was.
Als Jet (bijna) wakker is, is ze er nog niet aan toe dat wij uit zicht zijn. Hierdoor is het soms noodzaak dat ze mee gaat naar de wc. Ondanks dat daar standaard een kluif en speeltje liggen, zoekt ze haar vertier soms elders als het lontje kort is. Zo heeft ze 2 keer succes gehad met het happen in het los hangende wc papier. Net het Page reclame hondje, erg grappig, maar het leek me verstandiger mijn lachen in te houden. Jet is slim genoeg om dit kunstje snel door te hebben. Waarschijnlijk is de lol er voor ons snel af als ze er dagelijks met het wc papier vandoor gaat.
Het is duidelijk dat de behoefte om te happen toeneemt namate de spanning stijgt of vermoeidheid groter is. Het snel aanbieden van een alternatief (speeltje of kluif) werkt goed. Of het stoppen met aaien (al ben ik dan nog niet uitgeknuffeld). Ik zie en merk dat dit valt of staat met (snelle) timing.Wat gekoppeld is aan opletten en anticiperen als Jet wakker is.

Opspringen
Het opspringen was tot gisteravond niet aan de orde. Toen deed ze het voor het eerst toen ik op de wc zat en zij hyper was. Vanavond deed ze het na een rondje over het veld. In beide situaties was het opspringen het gevolg van haar volle stressemmertje aan het einde van de dag. Stil staan, weg kijken en gapen hielp om de spanning af te laten vloeien en het opspringen te stoppen. Niet direct na een keer, wel na meerdere keren.

Auto
Vandaag liep Jet als eerste de auto in (Pien daarna) en heb ik daarna de motor gestart. Jet was te druk met Pien om dit te registreren. We hebben de oprit af gereden, gekeerd en weer terug gereden.  Weer een verdubbeling van de afstand van gister en met het starten van de motor.