20-12-2012 in auto erf af

20-12-2012

Nacht
Overdag maakt Jet geen aanstalten om de bench in te gaan, tenzij haar voer er in staat. 's Avonds na de laatste plas kan ze niet wachten er in te lopen. Ze draait een halve slag en ploft meteen op haar zij om te gaan slapen.
De bench heeft de eerste nachten dicht naast het bed gestaan. Na een paar dagen heb ik hem tegen de muur geschoven op een meter afstand van het bed. Zolang ze 's nachts soms nog kort geluid heeft laat ik de bench nog op die plek staan.
Overdag hangt er een kleed over de bench, 's nachts ligt er alleen een kleed bovenop.

Auto
Jet is vandaag in de auto het erf af geweest. Samen met Pien zijn we naar de buren (100 meter) en weer terug gereden. Ze was druk van blijdschap, maar ging ook een stukje naast Pien zitten. Helaas hebben we daar geen foto van omdat onze handen bezet waren. Het was erg schattig om te zien.

Buggy
Jet heeft de buggy helemaal goed gekeurd. Gisteravond heeft ze er nog even in gezeten ter overgang van een actief moment naar slapen. Ze ging in de bench zitten en liggen terwijl we een rondje over het veld hebben gemaakt. Daarna zat er genoeg rust in om een dutje te doen in de bench.
Ze likte wel even aan haar bek op het moment dat we richting het paard bewogen. Een ruimere boog er omheen was voldoende om de spanning af te laten vloeien.

Jet en Pien
Jet trekt zich buiten op aan Pien. Ze loopt graag achter haar aan en kijkt wat zij doet (zonder blaffen!). Ze wil Pien ook graag begroeten, soms pringend en wel. Waarop Pien reageert met weg kijken, stil staan of weg lopen. We blijven ons best doen op te letten en te voorkomen dat Jet over Pien haar grenst gaat., zodat het voor Pien positief blijft. Het is mooi om te zien hoeveel Pien van Jet tollereert. Bij een vreemde pup had ze al eerder gemopperd. Het lukt ons goed om dat voor te zijn.

Andere honden
Vanavond heeft Jet vanaf de arm de pups van de pupgroep gezien. Op de grond zocht ze steun bij mijn been. Op 1 blafje na was ze stil. Ze was de grootste hond op het veld, maar vond het waarschijnlijk het spannendste.

Zone
Jet liep vandaag voor het eerst samen met mij via de bak naar de dam. Daar bedacht ze dat het ver genoeg was en hupte ze weer terug naar het veld. Zo heeft ze weer een nieuw stuk van het erf verkend.