21-12-2012 slapen buiten bench

21-12-12

Zone
Jet had een actiedag vandaag. Vandaag stak ze uit zichzelf de bak over, de wei door, naar het pad waar Paul stond met de kruiwagen. Terwijl ze andere dagen aan de voorkant van de bak en het pad bleef hangen. In de wei had ze dikke pret tijdens het rennen en snuffelen. Ze is al erg snel en wendbaar!

Jet en Pien
De uitsmijter in de wei was dat ze Pien met een spelboog uitdaagde (doet ze wel vaker), deze keer ging Pien er 2 seconden op in! Dat is een prestatie om als hond Pien zover te krijgen. Wie weet waar Jet haar nog toe weet te verleiden in de toekomst.

Slapen buiten bench
Vandaag heeft Jet 2 keer de rust gevonden om buiten de bench een dutje te doen. Vanmiddag heb ik het deurtje van de bench open gezet toen ze lag te slapen. Ze kwam er slaapdronken uit waggelen, scharrelde wat om me heen en ging aan mijn voeten verder slapen.
Vanavond was ze in de werkkamer aan het rommelen met speeltjes en kluifjes. Na een tijdje ging ze liggen kluiven. Vanwege etenstijd liep de kat meerdere keren op 1,5 meter voorbij. Jet observeerde het rustig, zelfs na meerdere keren passeren. Voor de zekerheid had ik mijn voet op de slappe lijn. Het is geweldig dat de kat Jet zo rustig passeert en dat wil ik graag zo houden.
Uiteindelijk ging Jet aan mijn voeten liggen slapen. Na een uur dacht ik dat ze ver weg was, maar mijn opstaan voor de wc, was voor haar ook aanleiding om overeind te komen.

Tuigje
Omdat Jet haar zone buiten verruimt, komt het uiteinde van de lijn soms ook aan de orde. Om de druk op haar strottehoofd door de halsband te voorkomen, oefen ik sinds gister met het omdoen en wennen aan het tuigje. Ik kies het moment van omdoen strategisch (niet als hyper is) en ze vindt het prima.

Andere honden
Vandaag heeft Jet kennis gemaakt met Noah, de blonde Labrador van Harry en Nelleke. Ze kwamen op pupbezoek. Noah is pups gewend van de nesten die Harry en Nelleke hebben gefokt.
Jet keek kort toe hoe Noah en Pien elkaar begroette. Daarna won haar nieuwsgierigheid het van de onzekerheid en zocht ze contact. De nadering van Noah in haar richting was haar even te veel, maar daar herstelde ze snel van. Om daarna het naderen en terug lopen af te wisselen. Uiteindelijk probeerde ze hem uit te dagen tot spel. Helaas had Noah het te druk alle geuren op het veld.

Op(springen)
Tijdens het typen van dit stukje was Jet erg onrustig. Dat uitte ze in opspringen tegen de bank, mijn voet en pantoffel als speeltje beschouwen en blaffen tegen de bak met speeltjes. Mijn pogingen om af te leiden waren halfslachtig vanwege het typen. Omdat dit onvoldoende was om haar op andere gedachten te brengen, heb ik haar toch naar de bench begeleidt. Na 2 blafjes, wat gemopper en een diepe zucht ging ze slapen. Ze was dus op. Achteraf wel logisch omdat ze een half uur wakker was. Ik dacht haar nog wat scharreltijd te geven voor we naar bed gaan. Maar voor haar was het al bedtijd.