24-12-2014 tweede week in huis

24-12-2012

Een overzicht van de belangrijkste acties en veranderingen tijdens de tweede week dat we Jet in huis hebben.
- Zone buiten: verruiming van haar zone van eerste keer op het grasstrookje naast het veld tot en met het pad rondom de wei. Voor het eerst rennen over het hele trainingsveld.
- Zone binnen: van een paar seconden uit zicht terwijl ze wakker was, naar (op gunstig moment) een paar minuten uit zicht en op en neer lopen terwijl ze dommelt. Ze loopt nu soms kort uit zichzelf uit zicht naar een andere kamer.
- Andere honden: pups uit pupgroep, Happy, Lizzy en 2 keer Kyra gezien. Van spannend met blaffen, naar uitdagen tot spel en tegen honden aan staan en opspringen.
- Paarden: Jet nadert ze zelf tot 30 cm en (als zon en maan goed staan) is ze stil als ze de paarden op 1 meter passeert.
- Pien en katten: Pien pikt verbazingwekkend veel van Jet. Jet wordt zo vrij om tegen Pien aan te springen, wat ze niet leuk vindt... Het passeren van de katten kan Jet beter hebben en blijft daardoor meestal stil toekijken.
- Dierenarts: 2 keer bezoek van dierenarts aan huis. Een keer voor titeren, dag later voor onderzoek en enten.
- Auto: van in de auto met Pien en draaiende motor, naar auto starten en naar café rijden (ong. 200 meter verderop).
- Buggy: van stukjes in huis (met pensstaafje ter vermaak), naar een paar rondjes op het trainingsveld. Als een prinses laat ze zich rijden.
- Bench: op slaapkamer 1 m verder van bed af geschoven.
- Tuig: van eerste keer tuig om naar tuig om bij een wandelrondje op het erf.
- Zindelijkheid: een halve plas op de deurmat omdat ik dacht nog net een poepzakje te kunnen pakken. Voor de rest droog.
- Aanraken: het schoonmaken van haar traanoog is nog een uitdaging. Ze vindt het prima als je haar overal aanraakt. En borstelen lukt een paar halen voordat ze in de borstel hapt.
- Bench: als er rust in huis is vindt Jet de rust om buiten de bench een dutje te doen. Of als ik het deurtje van de bench open doe terwijl ze slaapt, komt ze daarna soms bij mijn voeten verder slapen. De bench in de slaapkamer staat een meter verder van het bed af.

De eerste week stond in het teken van wennen aan de nieuwe situatie. De tweede week in het uitbouwen van haar zone en lijkt ze meer vertrouwen in zichzelf te krijgen. Waardoor ze een voor haar spannende situatie beter kan behappen en zelf nieuwe situaties opzoekt.