27-12-2012 wennen aan kat

27-12-2012

Bench
De bench op de slaapkamer schuif ik iedere dag ongeveer 15 cm verder van het bed vandaan. Ter voorbereiding dat de bench op de overloop staat en dat Jet daarna beneden bij Pien slaapt.
Op dit moment ligt Jet al bijna een uur onder de keukentafel bij mijn voeten te slapen. Het lukte zelfs om op te staan en 2 meter verder wat te pakken. Ze keek wel, maar bleef liggen.
Om Jet te stimuleren de bench ook uit zichzelf op te zoeken en er makkelijk in te blijven gaan als het slaaptijd is, gooi ik er regelmatig een speeltje of snoepje in.

Buggy
Vanochtend heb ik met Jet in de buggy een stukje langs de weg gelopen. Na 50 meter heb ik haar even in de berm laten snuffelen. Waar ze maar even de rust voor had, daarna keek ze naar het verkeer.

Hekje in huis
Vanwege het kerstbezoek was het hekje een dag uit de keuken. Vooral voor Pien is dat een gemis. Daarom staat het hekje er weer. Nu als afscheiding tussen Pien haar plaats en de rest van de keuken (in plaats van om de keukentafel heen). Zo heeft Jet de gelegenheid om naar de werkkamer te lopen.

Wennen aan kat
De zwarte kat zat vanmorgen op de grond in het deel tussen de keuken en de werkkamer. Jet leek het eerst niet door te hebben tijdens het spelen. Daarna heeft ze een paar keer een tijdje naar de kat gekeken terwijl ze op een balletje lag te kauwen. De (schijnbare) overtuiging waarmee de kat zat droeg bij aan dit mooie leermoment. Om te voorkomen dat dit moment toch met spanning en blaffen afgesloten werd, heb ik Jet afgeleid door een speeltje naar de andere kant te rollen. Op het moment dat ze weg liep, heb ik de kat omhoog getild.

Zone in huis
Inmiddels voelt Jet zich zeker genoeg om zelf even kort uit mijn zicht te lopen. Doordat er nog steeds  overal speeltjes en kauwdingen liggen, is Jet haar interesse voor voorwerpen waar ze niet aan mag zitten nihil. Als ze er wel even aan zit, is ze makkelijk af te leiden. Door geluid te maken op een andere plek, zelf even te bewegen of een speeltje als alternatief aan te bieden.