28-12-2012 huishoudapparatuur

28-12-2012

Poef
Jet past nog net onder de poef. Zie foto, vul zelf het onbrekende deel in.

Auto
Pien is geen liefhebber van knallen. Om te voorkomen dat Jet de reactie van Pien overneemt heb ik Pien gistermiddag (carbit schieten in buurt) in huis gelaten tijdens het oefenen in de auto. Jet liep kwispelend de auto in, ook zonder Pien haar aanwezigheid. Ze vermaakte zich in haar eentje achterin de auto terwijl we op en neer reden naar de overburen.

Opstaan
Omdat Jet er nog niet aan toe is alleen in huis zijn, staan we een uur eerder op als Paul aan het werk gaat. Dan is het mogelijk om met vrije handen de andere dieren te verzorgen. Alleen was Jet er vanochtend om 7 uur nog niet aan toe om op te staan. Ook na de ochtendknuffel (terwijl ze op haar rug in de bench lag), was ze niet van plan om er uit te komen. Uiteindelijk liet ze zich verleiden er uit te komen, alleen deed ze dit kruipend en klauterde op mijn schoot om zich daar te nestelen. Heel gezellig, maar onhandig gezien de planning.
Het maakte wel dat ik het voor de zindelijkheid aandurfde haar in de hal op de grond te zetten. Ze trippelde voor me uit de tuin in om daar zowel te poepen als plassen. Daarna was ze wakker!

Alleen zijn
Woest stoof ik vanochtend de oprit op terwijl een oudere man voor mijn neus op het fietspad stond te plassen. Jet piepte even toen ik naar buiten beende, toen ik terug kwam, lag ze op het oog rusig, in de bench te wachten. Zo was het wildplassen in ieder geval nog goed voor het oefenen van het alleen zijn.
Daarna ben ik een paar keer kort op en neer gelopen tussen de garage, het leslokaal en het huis. Soms hoorde ik haar even piepen. Bij mijn binnenkomst in de keuken lag ze steeds in de bench. Dat was een hele stap vooruit in het alleen zijn.
Later op de dag bleek ik te overmoedig. Jet was vanwege het aanwezig zijn bij de paardenbekapper al 1,5 uur op. Ik had haar net naar de bench gebracht, toen ik bedacht dat ik naar de wc moest. Dat was voor Jet teveel van het goede. Schijnbaar was ze aan het eind van haar latijn en nog niet ver genoeg weg gedommeld. Ze gilde zodra ik uit zicht was. Ik heb in de badkamer wat geluiden gemaakt zodat ze kan horen dat ik dichtbij was. Nadat ze even stil was ben ik de keuken weer ingelopen. 

Huishoudapparatuur
Eerder was ons al duidelijk geworden dat wat Jet betreft de stofzuiger in de kast kan blijven staan. Ze vindt het maar spannend. Gister gebruikte ik de staafmixer terwijl Jet in de keuken liep. Ze had een conflict met zichzelf, ze wilde bij mij been zitten (steun) en weg vluchten voor het geluid. Ze kwam er niet goed uit en liep daardoor wat op en neer met wat gepiep en geblaf. Dat wordt een projectje.

Jet en paarden
Vanmiddag heeft Jet zich voorbeeldig gedragen bij de bekapper voor de paarden. Inmiddels voelt ze zich zo vrij bij de paarden, dat ze aan hun benen wil snuffelen en naast ze mee wil lopen. Het leek er zelfs op dat Jet van plan was onder Puck door te lopen. Daar heb ik een stokje voor gestoken.

Jet en Pien
Vanavond ging Jet naast Pien op haar kussen liggen. Pien deed alsof ze het niet door had. Na een paar seconden besloot Jet dat ze meer actie wilde. Daarom maakte ze met een blaf een spelboog voor Pien haar neus. Waarop Pien haar kop nog verder afwende. Na een paar seconden krabben gaf Jet het op en ging wat anders doen. Het was een filmpje waard geweest. Jet lijkt de lichaamstaal en signalen steeds beter op te pakken.
Bij het binnen komen na buiten een plas te hebben gedaan, zat Pien bij de tussendeur in de bijkeuken. Jet liep even te dralen, om daarna parallel naast Pien te gaan zitten. Erg schattig om te zien. Ook nu koos Pien er voor Jet haar actie te negeren.