2-1-2013 hekje uit keuken

2-1-2013
Foto's van Raoul la Crois

Zone binnen en uit zicht

Vanwege de jaarwisseling hadden we het hekje uit de keuken gehaald, zodat Pien de ruimte had te kiezen waar ze wilde liggen of lopen. Het is grappig om te zien dat Jet de ruimte benut en er zelf steeds langer voor kiest uit zicht te gaan door naar een andere kamer te lopen. Soms gluur ik even om te kijken of ze geen kattenkwaad uithaalt. Tot nu toe gaat het goed. Ze krijgt die ruimte alleen als de katten hoog in de vensterbank van de werkkamer liggen. Als ze in de kamer op de bank liggen, kan ik er anders op wachten dat Jet ze uit gaat dagen.
Gisteren heeft Jet voor het eerst een lange tijd in de bench in de kamer liggen slapen, terwijl wij in de kamer zaten.

Bench
De bench op de slaapkamer heeft afgelopen nacht in de deuropening gestaan. Vannacht staat de bench aan de andere kant van de drempel. Eerst nog met de deur open.
In huis kan Jet het steeds beter hebben als we even de kamer uit lopen terwijl ze in de bench zit. Het blijft opvallend dat ze veel minder vaak geluid heeft als Paul weg loopt (terwijl ik er niet ben). Vanochtend vroeg had Pien hoge nood. Jet was het er niet mee eens dat ik naar buiten ging. Ze had veel lawaai, maar gaf het na een paar minuten op. Op het moment dat ze Pien en mij binnen hoorde komen begon ze weer. Van nood ben ik beneden de was op gaan vouwen. Nadat ze een minuut of vijf stil was, ben ik weer op bed gegaan en bleef ze stil.

Katten
Bibbi, de grijze kat, alias Hare Majesteit, had het op haar heupen tijdens oudjaar. Ik zat bij Jet op de grond. Bibbi wilde aandacht en liep meerdere keren voor ons lang. Jet observeerde haar gebiologeerd. Om de moeilijkheidsgraad op te voeren, kwam Bibi neuzen. Wat Jet heel beleeft beantwoorde met voorzichtig terug neuzen. Als toppunt ging Bibi languit op haar zij liggen, op 20 cm van Jet. Die zo verbouwereerd was door de air waarmee Bibi voor haar lag, dat ze vanaf het kussen bleef toekijken. Ondertussen heb ik beide partijen de hemel in geprezen en had ik voor het geval dat de lijn van Jet in mijn hand.

Auto
Vanavond hebben Jet en Pien voor het eerst samen bij het café gesnuffeld. Voor Jet was dit een nieuwe plek. Ze trok zich helemaal op aan Pien en scharrelde met hoge staart achter haar aan. Als ik haar uitnodigde door op mijn hurken te gaan zitten, kwam ze naar me toe.
Doordat Pien een oud bootje wat daar op zijn kop in het gras ligt geen blik waardig gunde, liep Jet er nieuwsgierig naar toe en ging er aan snuffelen. Waarschijnlijk had Jet het bootje zonder Pien haar aanwezigheid spannend genoeg gevonden om naar te blaffen.

Buggy
Jet wilde vandaag graag in en uit de buggy. Eerst ging ze met haar voorpoten tegen de buggy aan staan, om er vervolgens in een onbewaakt moment heel elegant uit te springen. Ze was me te snel af!
Langs de weg laat ze zich graag rijden. Ze kijkt vol interesse naar het verkeer dat langs rijdt. Het lijkt erop alsof ook vrachtwagens die op een paar meter afstand met 80 kilometer voorbij razen geen indruk op haar maken.
In de wei kwam ze nu meer los. Ze liep verder van me weg, ging meer aan de snuffel en had af en toe een dol rondje.

Andere honden
Gister hebben we volgens hetzelfde concept als de vorige keer, met Kyra geoefend. Het eerste rondje blafte ze even zodra ze Kyra zag. Ze was er deze keer makkelijker uit te halen. Het tweede rondje wilde ze op het eind naar Kyra toelopen. Ze was me alweer te snel af, waardoor de lijn strak kwam te staan en het moment al voorbij was.
Vanuit de wei zag ze een hondje op het fietspad passeren. Dit aanschouwde ze door op een meter of 15  te kijken, zonder geluid.