9-1-2013 bench op overloop

9-1-2013

Oren
Jet haar oren staan sinds een paar dagen allebei overeind! Als ze rent flapperen haar oren nog op en neer. Daarom nog wat foto's van het hangende oor(puntje).

Bench
Maandagochtend heeft Paul zijn ochtendritueel gedaan, terwijl Jet nog in de bench op de overloop lag. Ze piepte een paar keer kort, maar gaf zich er uiteindelijk aan over. Dinsdagochtend heb ik Paul zijn voorbeeld gevolgd. Ook bij mij had ze eerst wat geluid, maar ging daarna weer rustig liggen. Vooral Pien vond het ronduit geweldig dat ik zonder Jet naar beneden kwam, waardoor het mogelijk was om de dag te starten met een uitgebreide knuffel. Vanavond is het de bedoeling dat Jet voor het eerst benenden in de bench in de werkkamer slaapt.
Ter voorbereiding op het alleen zijn, ligt Jet perioden in de bench terwijl wij in een andere kamer zijn. Dit kan ze steeds makkelijker een paar uur hebben. Evenals het alleen zijn als wij buiten zijn, ongeveer 20 minuten redt ze dat.

Vaccinatie aangepast
Uit het titeren, bleek maandag dat Jet na de vorige enting voldoende antistoffen aan heeft gemaakt. Daardoor hoeft ze geen 12 weken cocktail enting te krijgen. Omdat het onmogelijk is om te titeren voor de antistoffen tegen de Ziekte van Weill, krijgt ze volgende week deze enkele enting. Gister heeft ze de kennelhoest-neusenting gekregen.

Ogen
Volgens de dierenarts kan de traanstreep onder Jet haar rechteroog veroorzaakt worden door een verstopte traanbuis. Hopelijk groeit haar kop zo in verhouding dat het lijf het euvel zelf oplost. Tot die tijd blijf ik het oogvocht weg halen.

Andere honden
Gister heeft Jet een volwassen Witte Herder ontmoet. Zijn toenadering vond ze nog even spannend, maar al snel was ze hem aan het uitdagen tot spel. Ook heeft ze gister nog stukje opgelopen met Fay. Waar ze duidelijk van genoot. Uiteindelijk werd ze er zo (te) blij van dat ze Fay blaffend uit ging dagen. Dat vond ik teveel voor zowel Fay als Jet, daarom heb ik haar opgetild en mee in huis genomen.
Met Kyra hebben we geoefend op het zien en daarna door lopen aan een slappe lijn. Er ontglipt Jet nog een blafje als ze Kyra net ziet, maar daarna hersteld ze sneller en kan ze langer kijken zonder spanning op te bouwen.

Pien en Jet
Na een enerverende dag gister (het auto rijden, de neusenting en het contact met Fay en Dejan) bleek Jet vandaag toe te zijn aan een rustdag. Na een kort rondje buiten, ging ze naast Pien op het kussen onder de werktafel liggen dutten!

Auto
Inmiddels hebben we 2 keer een rondje gelopen bij de carpoolplaats van Aduard. De afstand in de auto lijkt ze goed te kunnen hebben. In de auto wil ze graag tegen Pien aan zitten, wat Pien tollereert, maar wat van haar niet hoeft.