12-1-2013 titeren

12-1-2013

Foto
Op de foto's Jet haar poten na de bloedafname voor het titeren. Bij de eerste poot ging het mis, bij de tweede poot zat ze helemaal stil. De vorige keer gilde ze de boel nog bij elkaar. Deze keer bleef het bij (heel zielig) jammeren. De rode tape wilde ze er zelf direct af halen. Dat moest even blijven zitten voor de foto.

Auto
Donderdag is de zone vergroot tot aan het veldje voorbij de Chinees (ongeveer 2 km). Op de heenweg had ze het te druk met een pensstaafje, op de terugweg zat ze tegen Pien aan. Op het veldje werd ze in beslag genomen door alle geurtjes.

Bench
Sinds woensdag slaapt Jet beneden in de bench in de werkkamer. Ik ben beneden blijven zitten tot ze rustig lag. De eerste nacht heeft ze een paar keer kort gepiept en geblaft. De tweede nacht blafte ze ons wakker en bleek ze hoge nood te hebben. Gisternacht was ze helemaal stil, ook terwijl wij 's nachts langs de bench liepen om naar de wc te gaan.
's Ochtends blijft ze nu in de bench totdat een van ons klaar is met aankleden. Dat maakt het leven een stukje makkelijker en sneller. Ze blaft en piept wel als we 's ochtends langs de bench lopen, maar dat zal ook te maken hebben met het voorbij lopen en aandacht krijgen van Pien en de katten. Ze wordt wel snel weer stil.

Les
Vandaag is Jet bij de eerste theorieles van de nieuwe pupgroep geweest. Ze huppelde (stil!) achter Pien aan als die naar een nieuwe cursist liep. Ze heeft zich een half uur vermaakt met kluiven en snuffelen aan en rond cursisten. Daarna was het plas- en benchtijd. De rest van de les heeft ze in de bench (voorin het leslokaal) liggen slapen.
Voor de kerstvakantie was ze ook bij een pupgroep. Toen kon ik niet naar de andere kant van het leslokaal lopen zonder geluid. Nu duurde het even voordat ze zacht piepte. Ik heb het kleed over de bench een stuk open gedaan, zodat ze me kon zien. Daarna werd ze weer stil terwijl ik achterin stond. Paul heeft haar er later uitgehaald.

Andere honden
Vandaag heeft Jet met Dobber (Labrador pup van 16 weken) kennis gemaakt. Ze was in een groot conflict met zichzelf gewikkeld. Ze vond het spannend en tegelijkertijd wilde ze hem uitdagen tot spel. Daardoor schoot ze op en neer tussen komen en gaan met blafjes. Ondertussen stond Pien op een paar meter afstand toe te kijken en zich af te vragen waar Jet zich druk om maakte.