14-1-2013 piepen in ochtend

14-1-2013

Nieuwe locatie
Vanochtend heeft Jet samen met Pien gesnuffeld in Dierenartsenpraktijk Reitdiep. In het begin plakte ze aan Pien vast, die zich zo vrij voelt om alle ruimtes te verkennen. Later ging Jet ook zelfstandig op onderzoek uit. Eindelijk was het mogelijk om haar betrouwbaar te wegen. Met behulp van Paul op de personenweegschaal gaf na een week op 100 gram nauwkeurig hetzelfde gewicht aan, dat kon niet kloppen. Jet weegt nu bijna 11 kilo.
Na de verkenning van praktijkruimtes, hebben we een rondje gewandeld om de appartementengebouwen. Ook nu had Jet veel steun aan Pien. Een naderende man leek ze even spannend te vinden, maar omdat Pien en wij met een boogje doorliep, deed Jet dat ook. Daarna schrok ze van haar eigen spiegelbeeld in een glazen deur. Terwijl ze zich niets aan leek te trekken van al het verkeer en overige stadse geluiden. Gister keurde ze een vrachtschip geen blik waardig.

Bench
Het blijft voor Jet een uitdaging om haar rust te vinden buiten de bench. Dat doet ze bij voorkeur bij onze voeten of naast Pien. Alleen duurt het lang voordat ze zich daar aan over geeft en is er weinig voor nodig om weer overeind te komen. Ik geef haar iedere dag op een gunstig moment de kans om buiten de bench haar dutje te doen. In de bench heeft ze meer duidelijkheid en meer rust. Dan slaapt ze ook door als we op en neer lopen.
Als we `s ochtends echt vroeg opstaan, is Jet stil. Doen we dat niet dan piept en blaft ze. We denken dat dit het gevolg is van Pien haar ontwaken. Als zij hoopt of verwacht dat ik beneden kom, loopt ze van de werkkamer naar de keuken. Daar wordt Jet onrustig van, met geluid als gevolg. Vanochtend heeft Paul de honden laten plassen en is daarna weer op bed gegaan. Dat hielp gedeeltelijk, Jet blafte korter, maar was nog niet helemaal rustig. Dat was pas het geval nadat ik van bed was en Pien na een knuffel op haar kussen ging snurken. Morgenochtend staat de wekker vroeg, we zullen zien of de dames dan nog in dromenland zijn.

Pien en Jet
Jet haar aanwezigheid activeert Pien. Ze zoekt actiever aandacht en is veel vaker met kluifjes bezig. Ze weet niet half (of juist wel), hoe waardevol haar aanwezigheid voor Jet is, vooral buiten. Het is wel te zien dat dit wat vraagt van haar incasseringsvermogen. Daarom wandel ik bijna iedere dag ook alleen met Pien. Ze waardeert deze wandelingen met alle aandacht voor haar, waarbij ze ongestoord kan snuffelen en knuffelen.
Vanmiddag liet Pien het zelfs toe dat Jet tegen haar aan kwam liggen onder de werktafel. Ze keek even op en draaide zich daarna weer op een rolletje, met haar kop tegen Jet haar rug aan.