15-1-2013 alleen thuis 1,5 uur

15-1-2013

Ontwormen
Vorige week was het tijd voor een reguliere ontwormbehandeling. Omdat ik Jet haar lijf niet onnodig wil belasten met een chemisch ontwormingsmiddel, heb ik haar ontlasting laten onderzoeken bij 't Woud. Daaruit bleek dat er geen eitjes van wormen in haar ontlasting zaten. Om dit zo te houden krijgt ze iedere dag Verm-X. Dit zijn koekjes met kruiden die de darmhygiëne en darmwand versterken, zodat wormen minder kans krijgen.

Andere honden
Gisteravond is Jet op het veld geweest bij de nieuwe pupgroep. Ze was helaas de pup met het meeste geluid... Het hielp haar dat Paul haar een deel op de arm had. Uiteindelijk won haar nieuwsgierigheid en heeft ze een paar pups begroet.
Bij de andere pupgroep heeft ze met Schapendoes Douwe gespeeld (even oud als Jet). In het begin vond ze het een beetje spannend, maar daarna ging ze helemaal los. Ze hebben samen over het veld gerend en gespeeld. Dit was voor Jet het eerste echte spelmoment sinds ze bij ons is. De andere (volwassen) honden die ze heeft ontmoet, waren niet of slechts kort tot spel te porren.

Wandeling
Omdat Paul aan het werk was, ben ik vanochtend alleen met de honden naar de Platvoetbrug gereden (ong. 5 km). Dit was de eerste keer dat ik de honden samen alleen in de auto mee had. Om er voor te zorgen dat Pien niet teveel belaagd werd (en ik dat tijdens het auto rijden niet kon beperken), heb ik Pien voorin laten zitten. Daar zit ze wel vaker. Jet zat achterin vast aan een lijntje en ik had haar ter afleiding haar ontbijt in een Kong en Treat Ball gegeven. Ze piepte kort vlak voordat we op onze bestemming waren.
Ze genoot zichtbaar van het los lopen en rennen. Waarbij ze stukken bij Pien loopt, delen alleen staat te snuffelen en mij tussendoor op komt zoeken voor contact en een knuffel.
Tussendoor heeft ze 3 keer een stuk in de buggy gezeten, waardoor de wandeling voor Pien een bijna normale lengte had.
Onderaan de dijk liet ze me schrikken toen ze met hoge snelheid op het water afrende. Op het laatste moment ging ze op de rem.
Een overvliegende groep eenden was de moeite waard om naar te kijken. Het gehobbel met de buggy over een veerooster leek haar niet te interesseren. Ze was te druk met in de gaten houden waar Pien was en lichtelijk te balen dat zij in de buggy zat.
Als uitsmijter ging Pien op het einde van de wandeling Jet uitdagen tot spel!

Alleen thuis
Na de wandeling heeft Jet nog even in huis gescharreld om te acclimatiseren. Na een kwartier heb ik haar in de bench gedaan. Na een boterham ben ik naar buiten gegaan. Ze was 1,5 uur stil. Totdat ik vanaf de oprit de keuken in keek en we oogcontact hadden. Dat was het moment waarop ze ging blaffen, maar dat stopte snel. Na een kwartiertje ben ik naar binnen gegaan. Om de rust te bewaren heb ik haar nog even in de bench laten liggen, voordat we naar buiten gingen voor een plas.
Vanavond is ze voor het eerst alleen (met Pien) in huis geweest terwijl ik les gaf. Met 2 gevulde Kongen en een kluif heb ik haar in de bench gedaan. Uit de video-opname blijkt dat ze zich daar 20 minuten mee heeft vermaakt. Daarna is ze gaan liggen, met tussendoor nog momenten waarop ze luistert, staat af en toe piept. Soms blafte ze kort, waarschijnlijk omdat ze iets hoorde. Na een half uur is de video uit gegaan. Paul kwam na een uur thuis en hoorde haar aanslaan op het geluid van zijn thuiskomst. Ze werd stil op het moment dat Paul in huis was.

Bench
Jet is bijna uit de kleine bench gegroeid. Ook de 60 x 90 cm bench is aardig gevuld als ze languit ligt. Het weerhoudt haar er niet van om volledig op haar gemak op haar rug te liggen, zie filmpje. Het geluid is het klapperen van het kattenluikje.