17-1-2013 wennen logeeradres

17-1-2013

Vaccinatie
Gister heeft Jet de Weil vaccinatie gekregen, in plaats van de cocktail, n.a.v. het titeren vorige week. Ze heeft nu voor het komende jaar alle entingen gekregen. Op de tafel, maar ook op de grond was ze onder de indruk. Ondanks een dunne naald, gilde ze bij de injectie. Gelukkig herstelde ze snel en nam ze daarna weer eten aan.

Nieuwe wandelplek
Na het bezoek aan Dierenartsenpraktijk Reitdiep, hebben we gewandeld bij het Reitdiep. Ze genoot van het los lopen en rennen. Ze maakte de verwachtingen van een slimme herder niet waar. Meerdere keren probeerde ze een slootje over te steken door in het riet te springen. Uiteindelijk ontdekte ze dat riet haar niet kan dragen.
Bij het passeren van een groepje joggers en een fietser keek Jet ze na. Met dank aan Pien, die er geen aandacht aan schonk. Jet keek naar de passanten, Pien en ons en koos er voor met ons mee te lopen.
Op afstand passeerde ons een herder die blafte. Om te voorkomen dat ze terug ging blaffen, heb ik haar opgetild en bleef ze stil.
Bij thuiskomst heeft ze 3 uur geslapen. Na een kort plasrondje buiten, ging ze bij ons onder de tafel verder slapen. Wennen logeeeradres
Vandaag is Jet voor het eerst thuis geweest bij Marrit in Groningen-Zuid. Dit is ter voorbereiding van haar bezoek aan Marrit, aanstaande zondag als wij een familie-uitje hebben. Pien vindt het altijd erg leuk om mee op bezoek te gaan en een huis te onderzoeken. Jet hobbelde achter Pien aan. Hiermee hoop ik dat het zondag zowel voor Jet als Marrit makkelijker is om daar zonder ons te zijn.

Andere honden
Vanavond heeft Jet nog een keer met Schapendoes-pup Douwe gespeeld. Maar haar voorkeur ging uit naar Bay, een Mini Australian Shepard uit de pupgroep. Het was opvallend om te zien dat ze met Bay een andere spelvorm had. Ze stonden bij voorkeur met hun voorpoten tegen ze aan. Daarna heeft ze in de bench liggen snurken met haar kop op het dino knuffelbeest.

Alleen thuis
Vandaag is Jet 2 keer alleen thuis geweest. Vanmiddag een kwartier alleen thuis met Pien, terwijl Paul en ik allebei weg waren. Paul heeft gewacht met weg gaan tot Jet lag te slapen.
Vanavond is Jet 2 uur met Pien alleen thuis geweest, terwijl ik les gaf. De radio stond aan om te voorkomen dat ze reageerde op het horen van geblaf van honden op het veld. Nadat ik haar na 2 uur uit de bench haalde, lag ze te slapen. Op de video is te zien dat ze na een uur even op een kluif heeft gekauwd.