24-1-2013 niet graag in bench

24-1-2013

Wandelen
In dit filmpje is te zien dat Jet inmiddels handig genoeg om door het hoge gras te springen en snelheid te maken. Tussendoor komt ze zich graag melden voor contact. In het filmpje onderaan de pagina is te zien dat Jet zich gemakkelijk laat dragen en na het naderen van Pien mee snuffelt. 

Bench en voer
Jet gaat niet graag in de bench. Eenmaal in de bench legt ze zich er wel snel bij neer. Om er voor te zorgen dat in haar niet in de bench hoef te tillen, maar ze er zelf in loopt zet ik voer in. Meerdere keren per dag gooi ik er wat lekkers in, zodat ze er uit zichzelf in loopt. Soms doe ik het deurtje dicht, soms ook niet. De Carnibest krijgt ze in een Kong. Sinds deze week wacht ik met het geven, totdat ze 1 poot in de bench heeft staan. Omdat ze de Kong in mijn hand ruikt, is het nog wel nodig om haar met mijn legen hand uit te nodigen de bench in te lopen.

Andere honden
Jet heeft op afstand gekeken naar een Jack Russel uit de pupgroep, maar dit was geen succes. Ze blaften naar elkaar en waren beide druk. Daarom hebben we ze uit zicht van elkaar gehaald. Wel heeft Jet voor de tweede keer met kruising Herder Nero gespeeld. Ondanks dat Jet groter is, hielp het haar als Nero aan de lijn was, dat gaf haar de ruimte weg te gaan. In het begin maakte ze regelmatig gebruik van mijn benen als steun of om Nero uit te dagen terwijl ze tussen mijn benen stond.

Paarden
Maandagochtend schrok ons paard van Jet in de sneeuw. Logisch want Jet was bijna onzichtbaar in het ochtendschemer. Doordat het paard ging snuiven en rennen, schrok Jet op haar beurt van het paard. Daardoor vond ze het paard de afgelopen dagen soms eng. Soms blafte ze daarom kort naar haar, vooral als het paard naar haar toe bewoog. Nu er een aantal dagen verstreken zijn, kan Jet het bewegen van het paard weer beter hebben. Ondanks dat het niet de bedoeling was dat Jet van het paard schrok, vind ik het fijn dat ze nu wat meer ontzag heeft voor het paard. De laatste tijd gedroeg ze zich bijna te vrij naar het paard, hopelijk is dus een mooie tussenweg.