20-1-2013 eerste keer uit logeren

20-1-2013

Logeren bij Bejo
Het logeren bij Marrit viel samen met de kennismaking met Bejo (Oud Duitse Herder 8 weken oud), omdat Bejo net een dag bij Marrit in huis was en wij een familie-uitje hadden.
In het filmpje is te zien dat Bejo Jet in het begin nog spannend vindt. Dat is de reden dat ik Jet (onelegant) kort aan de lijn houd om te voorkomen dat Jet Bejo kan naderen en schrik bij hem te voorkomen. Bejo zijn belangen gingen boven die van Jet. Binnen 10 minuten maakte Bejo aanstalten om te spelen, eerst nog met geluid, later zonder.
Daarna hebben we ze de honden uit zicht van elkaar pauze gegeven in de bench. Nadat wij wat hadden gedronken, lag Jet rustig in de bench en zijn wij weg gegaan.
Tijdens onze afwezigheid hebben ze samen in huis gespeeld, in de vorm dat Jet voorop rende en Bejo er achteraan. Voor Jet en ons heerlijk dat het zo goed ging. Tegelijk een goede oefening om te leren dat ze zonder ons op een andere plek ook op haar gemak is. Het zal in de toekomst vaker voorkomen dat het handig of nodig is dat ze bij iemand logeert. We zijn erg blij dat het zo kon bij Marrit!  
Thuis heeft Jet liggen snurken om alle indrukken te verwerken, maar ik had niet het idee dat het teveel voor haar was geweest. De maandag na de logeerpartij hadden we door het gebrek aan de auto een verplichte rustdag. Ze maakte er dankbaar gebruik van door veel en lang te slapen.