22-1-2013 titeren

22-1-2013
Foto van Linda Goes

Titeren en vaccinatie
Dierenartsenpraktijk Zuidhorn heeft een artikel geschreven over het titeren. Deze test geeft antwoord op de vraag of je hond toe is aan de vaccinatie of nog genoeg antistoffen in zijn lichaam heeft en de vaccinatie overbodig is.

Andere honden
Dinsdag heeft Jet contact kunnen maken met Flatcoat Retriever Lana. Om het voor Jet makkelijker te maken, was Lana eerst aan de lijn. Lana wilde graag met Jet spelen, maar voor Jet was Lana te enthousiast. In de hoop dat Lana rustiger zou zijn als ze los liep, hebben we haar even los gelaten. Bij het idee dat Lana naar haar toe zou rennen, piepte Jet al. Voor haar was dit teveel van het goede. Jet koos er voor om steun te zoeken bij mijn benen. Helaas vormen deze dames nu (nog) geen goed duo. Voor Jet gaf Lana haar bewegelijkheid teveel spanning. En dat terwijl Pien Lana helemaal goed gekeurd heeft en Lana in haar buurt erg rustig is. Wie weet als Lana en Jet beide wat ouder zijn.

Clicken
Jet is liefhebber van (eten en) clicken. Ze kraakt haar hersens om uit te vogelen wanneer ik wel of niet click. Een enkele keer denkt ze te hard en gaat ze bewust zitten. Ik loop dan een stukje van haar weg met mijn rug naar haar toe. Na 2 tellen loopt ze achter me aan, zodat we weer een nieuwe kans hebben om te clicken voor oogcontact. Het kwartje is bijna gevallen dat ze een click krijgt voor oogcontact en staan.

Zoekspelletje
Bij gebrek aan een auto om het erf af te gaan (en het stuk langs de weg nog te lang en te moeilijk is, en het fietspad te glad voor de buggy), heb ik met Jet haar favoriete pluche balletje een zoekspelletje gedaan. Eerst heb ik het balletje half onder een handdoek verstopt, dat was een eitje voor haar. Het balletje helemaal onder de handdoek uit halen, bleek nog een uitdaging. In plaats daarvan keek en rook ze waar het balletje lag en pakte hem dan met handdoek en al in haar bek. Dan piepte het balletje ook, slimme hond!

Autobanden
Snoepjes zoeken in autobanden had Jet al vaker gedaan. Ook had ik het haar wat moeilijker gemaakt door 6 autobanden tegen elkaar aan te leggen en daar het flesje in te gooien. Het over en tussen de banden stappen ging toen nog wat onhandig, waarschijnlijk ook door haar focus op het flesje.
Deze keer had ik er nog 2 banden bij gelegd, zodat ze voor de middelste band met 4 poten in en tussen de banden moest staan. Dat doet ze inmiddels een stuk handiger. De sneeuw zorgde voor een extra moeilijkheidsfactor.