25-1-2013 clicken

25-1-2013

Clicker
Donderdag heb ik met Jet voor het eerst in het leslokaal geclickt. Voor haar leek het geen extra moeilijkheidsfactor om hier te oefenen. In het filmpje click ik voor het eerst met Jet buiten. Ook dat lijkt voor haar geen verschil te maken. Droge snoepjes zijn voldoende om haar te motiveren. De laatste click in het filmpje kreeg ze voor oogcontact en tegelijkertijd lopen. Dat was voor het eerst dat ze dat deed, dus daarom een jackpot waard en een goed moment om af te stoppen.

Andere honden
In de puples speelde ze vorige week erg leuk met Bay. Daarom hoopte ik dat dit vandaag weer het geval zou zijn. Helaas was Bay vooral bezig met voer zoeken en bleek haar lontje kort omdat ze daarvoor net een nare ervaring bij de dierenarts had gehad.
Jet was wel stil bij het zien van Bay! Dat was te danken aan het zoeken van voertjes. Terwijl Bay naar de voertjes zocht, had Jet de tijd aan haar te snuffelen. Op het moment dat Jet ook naar voertjes ging zoeken, kreeg ze een snauw van Bay, omdat zij de voertjes voor zichzelf wilde houden. Jet heeft daarna wel een tijd stil (!) naar Bay gekeken.

Nieuwe wandellocatie
Vandaag is Jet voor het eerst mee geweest naar de NAM locatie bij Grijpskerk. Het was niet aan het te merken dat ze door had dat ze hier nog nooit was geweest. Ze had het te druk met Pien en snuffelen in de sneeuw. Pien rende een paar keer half spelend met haar mee (en maakte haar het tienvoudig aantal keer met een kalmerend signaal duidelijk dat ze geen contact wilde...).