1-2-2013 kinderen

1-2-2013

Wisselen
Vorige week had Jet na het spelen bloed op haar vacht. Paul dacht dat ze een wondje had. Bij nader inzien had ze met bloedend tandvlees in haar vacht gehapt omdat ze jeuk had. Het was me al eerder opgevallen dat haar tandvlees er roder uit zag. Deze week zag ik dat ze een voortandje mist.

Andere honden
Het zien en horen van andere honden zonder blaffen blijft nog een uitdaging. Gister beperkte Jet zich tot een halve binnenmondse blaf toen ze de pups achter het hekje zag staan.
Het is leuk om te zien dat ze sommige honden herkent en de begroeting bij hun korter is. Gister had Jet daardoor als snel besloten dat ze met Leonberger Maya wilde spelen. Maar Maya was wat afgeleid vanwege het rennende paard in de bak. Uiteindelijk lukte het Jet een paar keer om Maya mee te krijgen in het spel.
Vandaag heeft Jet Maya op haar erf getroffen. De meters die overbrugd moesten worden, gingen gepaard met wat onzekere blafjes van Jet. Daarna hebben ze samen tikkertje gespeeld door achter elkaar rondjes om de auto te rennen. Ook ontdekten ze hun gezamenlijke voorkeur voor handvegertjes als speelgoed.
Vanavond heeft Jet met kruising Labradorpup gespeeld. Ook nu had Jet tijd nodig om de kat uit de boom te kijken. Daarna gingen ze letterlijk en figuurlijk los en hebben ze gespeeld en gerend. Na afloop was Jet bijna net zo zwart als Nero. Zoals een echte dame betaamd ging ze in de bench haar poten schoon likken. Daarna viel ze in een diepe slaap.

Bench
Woensdag was Jet bij de theorieles van de pupcursus. Daar ging ze na drie kwartier uit zichzelf in de bench! Gisteravond liep ze na de laatste ronde ook uit zichzelf de bench in. Ze begrijpt dat dit ook de bedoeling is als ik met haar voer bij de bench staat. In huis hoeft ze daar nog maar een halve seconde over na te denken.

Kinderen
Dinsdag heeft Jet de dochter van instructeur Lilli gezien en vanavond van een cursist. Jet vindt het de normaalste zaak van de wereld. Ze komt graag begroeten, maar gaat daarna makkelijk haar eigen gang. Het scheelt een heel stuk dat de kinderen die ze tot nu toe heeft gezien, aan honden gewend zijn.