4-2-2013 mee op bezoek

4-2-2013

Op bezoek
Zaterdag was Jet mee op bezoek bij mijn moeder en haar partner. Het was duidelijk te zien dat ze de plek kende. Het vloerkleed is favoriet bij Jet (en Pien). Daar hebben ze een mooi schouwspel gegeven in het afpakken en kluiven van de bullenpezen van elkaar. Hoe lomp Jet soms kan zijn naar Pien als het gaat om uitdagen tot spel. Als Pien een kluif heeft, is Jet vol ontzag. Ze blijft op afstand en staat zelfs toe dat Pien de kluif van Jet afpakt.
Na een uurtje kluiven, spelen, aandacht en plassen, heb ik Jet in de bench gedaan. Deze stond naast de stoel waar ik op zat. Dat voorkwam het blaffen en piepen niet, maar na een paar minuten was dat over. Daarna ging ze achter in de bench liggen slapen.
Op de terugweg naar de auto zag Jet spoken en blafte ze. Wat echode tussen de huizen, waardoor Jet daar weer op blafte. Omdat ik niets zag of hoorde, heb ik haar uitgenodigd mee te lopen. Dat deed ze na aarzelen en stopte daarna met blaffen.

Groei
Het lijkt of de katten en Pien steeds kleiner worden..... Vorige week liep Jet nog onder Pien door, maar dan moet ze wel bukken. Behalve hoger wordt ze vooral ook langer, slanker en wat slungelig.

Oren
Ik ben altijd liefhebber geweest van opstaande oren. Wat mij betreft fokken ze alle honden met opstaande.  Het is zo'n mooie aanvulling op de rest van de lichaamstaal. En zoveel duidelijker dan hangende oren. Jet gebruikt ze ook in haar communicatie. Ze legt ze ontspannen naar achter als ze voor ons op haar rug gaat liggen. Als Pien haar nadert terwijl ze kluift, legt ze haar oren ook naar achter, zie foto's.

Tractor
De spoken jagen Jet soms de stuipen op het lijf, maar een tractor op een kleine afstand en kraan, daar draait Jet haar hand niet voor om.