8-2-2013 per ongeluk uit bench

8-2-2013

Andere honden
Vandaag had Jet een speelafspraak met Tjibbe (hond uit pupgroep) bij hem thuis. Voordat Tjibbe buiten was, vermaakte Jet zich samen met Pien met de nieuwe geuren. Bij het zien van Tjibbe blafte ze even, maar liep wel naar hem toe. Tjibbe en Jet hadden allebei even een paar minuten nodig om op hun gemak te komen, daarna hebben ze heerlijk gespeeld. Dat doen ze prachtig samen, zonder geluid en bij voorkeur veel met hun bekken om elkaar heen. Na ongeveer een kwartier was het voor beide genoeg en hebben we ze aan de lijn gedaan. Tijdens ons kletsen waagden ze nog af en toe een poging tot spel aan de lijn, maar dat feest ging niet door.
Op de terugweg in de auto lag ze al snel te slapen. Thuis plakte ze hier nog bijna 3 uur aan vast.

Onderweg naar Tjibbe wilde ik Pien nog even de kans geven te poepen. Op ongeveer 50 meter liep een man met een Boomerhondje. Daar keek Jet naar zonder geluid en dat wilde ik graag zo houden. Daarom dacht ik er goed aan te doen naar rechts te gaan, zodat ik na 50 meter diverse kanten op kon. De man bleek alleen achter mij aan te lopen. Helaas bleek ik steeds de kant op te gaan, die hij ook op ging. Aangezien hij sneller liep dan wij werden (en voelden) we ons opgejaagd. Jet was stil, maar bouwde wel spanning op. Om hem te laten passeren, liep ik een parkeerplaats op zodat ik achter de auto's langs een lus kon lopen. Terwijl ik achter de auto's wat voer strooide om de tijd te rekken, bleek de man op 5 meter afstand te staan. Of ik wel wist dat ik op een verboden terrein stond omdat dit een privéparkeerplaats was. #@!* Ik zei: 'Nee meneer, ik doe een poging het mijn pup makkelijker te maken, door afstand te nemen zodat ze stil blijft. Het zou fijn zijn als u door loopt.' Zucht!  

Bench
Vanochtend hoorden we Jet rond een uur of zes piepen en blaffen. Na een tijdje er slaapdronken naar geluisterd te hebben, drong het tot me door dat het geluid klonk alsof ze achter de kat aan zat. Op dat moment was Paul al onderweg naar beneden en bleek Jet inderdaad uit de bench. Waarschijnlijk had ik het deurtje niet goed dicht gedaan. Dat is me bij Pien ook een keer gebeurd in haar puptijd. Maar zij lag de volgende ochtend nog in haar bench en had het niet door. Jet had haar kans gegrepen. Paul heeft haar laten plassen en haar daarna in de bench gedaan met het deurtje dicht. Vervolgens zijn we allemaal weer in slaap gevallen.