7-2-2013 alleen zijn

7-2-2013

Alleen zijn
Op de momenten dat Paul onder lestijden afwezig is, is Jet samen met Pien alleen thuis. Hier zijn we inmiddels allemaal aan gewend. Ook na een spelmoment met pups, kan ik Jet in huis in de bench doen en direct weg lopen. Ze is helemaal alleen thuis als ik met Pien aan de wandel ben. Verder is het tot nu toe nog niet voor gekomen dat ik van huis was, terwijl Paul er ook niet was. Wel komt het iedere dag voor dat ik achter ben terwijl Jet in huis is.
Vorige week was het nodig dat ik direct naar buiten ging voor de paarden. Jet liep op dat moment los in de werkkamer. Ik heb haar als afleiding snel een paar pensstaafjes gegeven en ben naar buiten gelopen. Toen ik terug kwam, was ze nog aan het kauwen. Het ongecoördineerde moment was geslaagd. Dit was noodgedwongen de eerste keer dat ze vrij in huis liep terwijl ik buiten was. Voor ons beiden fijn dat het goed gegaan was.
Deze week heb ik het bewust geoefend, maar deze keer op een rustig moment. Ik heb de tussendeur dicht gedaan terwijl ik naar de wc ging. Toen ik terug kwam lag ze rustig in de werkkamer op een halve meter van de deur die dicht was. Mits de katten liggen te slapen, is Jet er aan toe om hier aan te wennen. Handig en eerder dan ik had verwacht en me herinner van Pien.

Katten
Vanavond lag Jet op haar kussen voor de bank. Bibi, de grijze kat liep langzaam van de bank naar het schapenvachtje voor de houtkachel. Daar ging ze met de rug naar ons toe liggen, alsof Jet niet aanwezig was. Jet sloeg het allemaal gade terwijl ze naast me lag. Ze twijfelde tussendoor even of ze naar Bibi toe zou lopen, maar koos er toch voor om te blijven liggen. Wat ik gestimuleerd heb door te vertellen hoe geweldig ik het vond dat ze bleef liggen. Ik had het lijntje van Jet wel naar met toe gelegd, zodat ik haar indien nodig kon blokkeren. Dit was een mooi moment met dank aan de air waarmee Bibi op de grond ging liggen.