22-3-2013 Dag 100 spel Tjibbe

22-3-2013 Dag 100

Honderd dagen is Jet bij ons in huis, ze is niet meer weg te denken voor ons! Al denken de katten daar op sommige momenten anders over....

Tjibbe
Vandaag ben ik met Jet bij Tjibbe geweest. We zijn begonnen met beide honden aan de lijn op ongeveer 25 meter afstand. Voor Jet was dit voor het eerst dat ze stil was, terwijl ze een andere hond op deze afstand zag terwijl ze aangelijnd was. Om te voorkomen dat ze alsnog van positieve opwinding zou gaan blaffen, heb ik haar na een paar seconden los gelaten. Mijn doel was al binnen een paar minuten gehaald! Dit was de eerste keer dat ze aan de lijn op afstand een andere hond zag, zonder blaffen. Heel fijn voor ons beide dat we hiermee een begin hebben voor het zien van een andere hond zonder zoveel opwinding dat Jet blaft.
Ook de begroeting door Tjibbe kan ze nu veel beter hanteren. Ze bleef even stil staan op het moment dat Tjibbe op haar af kwam en ging na een tel over tot spel.
Tussendoor hebben we de honden twee keer aan de lijn gedaan en op afstand geoefend. Dit was voor Jet nog erg moeilijk. Na een paar minuten (leek veel langer) wachten en Pien als goede voorbeeld, lukte het om Jet op haar naam en zit te clicken. De tweede keer maakte ze sneller contact. Tussendoor mochten ze weer spelen. Het is prachtig om te zien hoe Tjibbe en Jet aan elkaar gewaagd zijn en spelen zonder lading.
Thuis heeft Jet daarna vier uur liggen slapen.
In het filmpje fragmenten van het spelen op 4-3-2013.