22-3-2013 kennismaking Borus

22-3-2013

Wandeling
Vanochtend heeft Jet gewandeld en gespeeld met de pups Spot en Makker. Tussendoor hebben we op afstand van elkaar geoefend. Ze legt zich snel neer bij het aanlijnen en loopt makkelijk aan een slappe lijn mee, ook aan de kant die ik aanwijs. De oefeningen vindt Jet nog erg ingewikkeld, maar met veel geduld lukt oogcontact en zit.
Halverwege stond een Berner Sennenhond tussen ons en Pien en Jet. Pien had hem goed gekeurd en begroette hem kwispelend. Jet blafte en kwam steun zoeken achter mijn been en werd daarna stil.      

Kyra en Borus
Jet heeft vandaag kennis gemaakt met Borus. Dat ging in het begin met wat spanning en blaffen bepaard, maar na een paar minuten was dat over. Kyra vormde een welkome afleiding voor zowel Borus als Jet. Doordat Jet zo verzot is op Kyra, koos ze er tussendoor steeds voor om van Borus weg te lopen naar Kyra. Ook voor Borus was dat fijn, zodat hij even kon herstellen van Jet haar aanwezigheid. In de filmpjes is te zien dat Kyra ook een aantal keer kalmeert door Borus en Jet op te splitsen. Tussendoor genoot Jet van het spelen en aanrommelen met Kyra. Borus en Pien liepen er soms tussendoor, maar lagen de meeste tijd op hun kleedje de dames te observeren of te dommelen.