4-4-2013 spel met Pien

Dejan
Vandaag heeft Jet genoten van het contact met Dejan de Witte Herder. Ze begroette hem door naar het hekje van het veld te lopen. Na een half blafje herkende ze hem en ging ze over op het verleiden van hem tot contact en spel. In de paardenbak was Dejan daar voor te porren. Helaas heb ik het niet gefilmd. Behendig kroop ze naast hem mee om maar contact te kunnen maken. Uiteindelijk lagen ze samen op hun rug met hun bekken om elkaar heen.

Spelen met Pien
Het is Jet gelukt Pien tot (rennend) spelen uit te dagen!!! Helaas heb ik het niet op film. Pien rende vol enthousiasme achter Jet aan. En dat een paar keer achter elkaar, geweldig om te zien!

Blaffende honden
Jet kan het steeds beter hebben als ze andere honden hoort blaffen. In het begin deden we standaard de radio aan als er les op het veld was om zo eventueel geblaf te verbloemen. Daarna deden we dat alleen nog als Paul tijdens de lessen weg was. Nu doen we het helemaal niet meer. Soms blaft ze vanaf uit de bench als een hond dicht bij het huis blaft, logisch.
Tijdens de wandeling reageert ze meestal niet meer als ze een hond in de verte hoort blaffen. Soms kijkt ze even op. Meestal is ze nu stil, terwijl ze de eerste weken reageerde met blaffen.