12-4-2013 spelwandeling

Waterpret in de wandeling

Samen met Themba en Maya hebben we bij de NAM Grijpskerk gewandeld.
Pien had ik thuis gelaten, om Jet ook te wennen in een groepje te wandelen zonder Pien haar steun. In het wandelen had ze naar mijn idee geen last van Pien haar aanwezigheid. Pien was het er niet mee eens dat we zonder haar weg gingen, ondanks dat zij 's ochtends alleen met mij alleen op pad was geweest.

Voordat Jet uit de auto kwam, zag ze werkmannen en daar was ze niet gerust over waardoor ze even blafte. Op de terugweg kon ze stil naar ze kijken.
Aan het begin van de wandeling hebben we op afstand van elkaar een rondje gelopen om het hond hond contact te oefenen. Themba en Maya liepen er al. Jet was stil terwijl zij ze zag op ongeveer 100 meter. Later verloor ze haar geduld en gaf ze een hoog spanningsblafje omdat ze wilde spelen.

Na afloop van de wandeling had Jet alleen haar rug nog droog en wit, de rest was grijs door het de waterpret met Themba en Maya. Met Pien (die hooguit tot buik in water poedelt) is het water niet of heel kort de moeite waard. De vorige wandeling bij de NAM hadden de pups een lage waterplas gevonden. Deze wandeling was Jet de initiatiefnemer voor een bad in een dreksloot, zie filmpje.
Het duurde de rest van de dag voordat Jet helemaal droog was, maar weer stralend wit voordat we naar bed gingen zonder ingrepen van mijn kant.