30-6-2013 mee op bezoek

Familiebezoek

Jet en Pien mochten mee op familiebezoek bij Paul zijn zus. Voor beide honden was dit een nieuwe plek. Voor Pien is meegaan op bezoek een uitje en Jet lijkt er ook zo over te denken. Om wat stuur over Jet te houden, bleef ze aan de lijn. Samen met Pien deed ze eerst een verkenningsrondje. Een erg enthousiaste begroeting van mijn 12 jarige nichtje, nam ze met dezelfde enthousiasme in ontvangst (maar zonder opspringen en happen). Ik heb haar tijdens het bezoek geen commando’s gegeven, wel gestuurd en begeleid onder andere met behulp van mijn hand om te wijzen.
Jet vermaakte zich met een bullenpees (en die van Pien), de aandacht van iedereen en het in en uit lopen van het huis naar de tuin. Het zien van 2 starende katten werd haar even teveel, waardoor ze 2 keer kort blafte. Tussendoor lag ze korte momenten bij Pien, Paul of mij. Pien ging haar eigen weg en zocht een paar keer plekken op om een dutje te doen. Jet besloot buiten bij haar te liggen met haar voorpoot tegen Pien aan. Pien liet het gebeuren.
Het eten op een bijzettafeltje liet ze links liggen. Ook aan de borden op schoot schonk ze geen aandacht. Na 3 uur was het genoeg en zijn we naar huis gegaan, witte en zwarte haren achter latend op een wit vloerkleed......