10-7-2013 bench

Slapen buiten de bench
Op dit moment liggen Pien en Jet samen op het matras onder de werktafel te slapen. Al een half uur liggen ze beide roerloos aan mijn voeten. Dat is nog niet eerder zolang voor gekomen.
Jet doet wel vaker hazenslaapjes als ik zit. Ze blijft meestal wel liggen als ik op en neer loop, maar houdt me dan wel in de gaten. Bij voorkeur ligt ze in mijn buurt, het liefst (bijna) tegen me aan. Soms gaat ze uit zichzelf in de werkkamer liggen, terwijl ik in de keuken ben. De momenten dat ze uit zichzelf in de bench gaan liggen beperken zich tot hooguit een paar keer per week.
Als ik achter de PC aan het werk ben, laat ik Jet tegenwoordig vaak uit de bench. Ze rommelt dan wat om me heen met speeltjes en kluiven en gaat daarna dommelen. Ik houd wel rekening met Jet haar agenda. Voor een aktiviteit geef ik haar minimaal 2 uur benchrust. Daar slaapt ze eerder en dieper.

Bench in de auto
Ter voorbereiding van het Summercamp staat voor het eerst een bench bij ons in de auto. Bij aandkomst moet Jet eerst in de auto wachten. Ik wil graag dat ze dat rustig en stil doet, maar daarvoor zal ik haar het zich op andere honden moeten ontnemen. Dat lukt me alleen met een kleed over een bench.
Jet vindt de bench in de auto (nog) geen aanwinst, wat op te maken valt uit de vele kalmerende signalen. Ze loopt er niet van harte in en blijft liever op het stuk voor de bench staan. Gister bleef ze met haar kop laag in de bench zitten. Vandaag ging ze met haar kop plat op de grond liggen.