15-7-2013 electrien

Op pad
Vanochtend stelde Jet mijn geduld erg op de proef. Ze ging niet zitten voor het aandoen van de lijn. Ik heb 10 minuten gewacht en haar in en uit de bench gedaan. Het mocht niet baten, daarom heb ik eerst Pien alleen uitgelaten. Bij terugkomst ging ze buiten de bench wel zitten voor de lijn. Daarna ben ik ook met haar alleen op pad gegaan.
Vanwege de schoolvakantie is de wijk Reitdiep bijna uitgestorven (voor Stadse begrippen). Daar heb ik gebruik van gemaakt, door bij de school te parkeren en er een rondje te wandelen. Bij het uit de auto komen, kon ik aan haar zien dat het een nieuwe plek was. Ze keek meer om zich heen en stak haar neus in de lucht. Ze bleef wel aan een slappe lijn bij de auto staan terwijl ik de klep dicht deed.
Ze reageerde niet op het geluid van de kinderen uit het kinderdagverblijf naast de parkeerplaats, de totempaal was het besnuffelen waard. Maar een plastic (hondenvoer)zak in de berm deed haar in de stress schieten. Dit zal de beruchte druppel in de emmer geweest zijn.
Daarna zag ik in de verte een mevrouw met een Teckel onze kant op lopen. Voor beide honden wilde ik dat dit gewenst verliep. Daarom ben ik door het hoge gras aan de overkant gelopen, zodat ze elkaar niet zagen. Jet reageerde niet. Als oefenmoment wilde ik graag op gepaste afstand achter de Teckel aan lopen, maar die was erg snel. We hebben er nog wel achter aan gelopen, Jet kon haar zien, maar reageerde niet. Wel volgende ze het spoor van de hond, ook een mooie stap in het hond-hond contact.

Electricien
Vanochtend kwam de electricien van Broekma & Luppen langs. Half mei deed hij ook een klus, wat voor Jet een privévoorstelling was. Zie filmpje waarop te zien is hoe ze op Pien haar kussen ziet en de electrien observeert. In het begin is te zien hoe ze haar neus in de lucht steeds en beweegt, maar dat was waarschijnlijk niet effectief.