20-9-2013 wandeling met groep

Wandeling bij NAM

Op vrijdag liepen we met 6 jonge honden bij de NAM. Jet liep aan de lijn voorop, wat voor haar erg saai was (want geen spoor) en voor de andere honden erg ingewikkeld. Dat doen we de volgende keer anders.
De Berner Sennen pup Denzel liep voor het eerst mee. Jet heeft 2 keer thuis met hem gespeeld. Ze keek naar hem en koos er zelf voor om daarna naar me toe te komen.
Aan de overkant van het water liep een Mechelse Herder. Jet was stil terwijl ze keek en liep met me mee! Helaas kwam de hond daarna terug, want het stil staan en kijken naar Jet was teveel voor haar. Het bleef bij een paar halve blafjes en ze liet zich uitnodigen om mee te lopen.
Het eerste deel dat de honden los liepen, was er een veel spel en snelheid. Halverwege zijn we tussen de bomen en bosjes allemaal een andere kant op gelopen. Jet kwam erg snel met me mee! Terwijl de anderen door liepen, ging ik terug naar waar we vandaan kwamen. Ook nu zocht Jet me snel op en liep verder met me mee. Dit was de eerste keer dat ze dat zo snel en alert deed, en van de groep weg met me mee liep!

Na de wandeling moest ik in de buurt iets ophalen. Deze keer blafte ze terwijl ze in de auto wachtte. Waarschijnlijk zat ze nog te hoog in haar opwinding van de wandeling en was 5 minuten afkoelen in de auto te weinig. De andere keren dat ik na een NAM wandeling haar in Zuidhorn even in de auto liet (soms met Pien), was ze stil.  

Op de foto ligt Jet te genieten van de zon, Pien haar aanwezigheid een een hertengewei.