8-10-2013 paard Madam

Paard Madam

Zondag hebben we ons paard Madam in laten slapen. Na afloop hebben we de andere paarden en de honden aan haar laten snuffelen. Jet vond het erg spannend en leek er door geïntrigeerd. Van een afstand hield ze in, deed haar neus in de lucht en liep laag naar haar toe. Ze vindt het altijd spannend als de paarden liggen. In het begin blafte ze naar ze van ruime afstand. Zondagavond en gister liep ze meerdere keren in een boog om Madam, om daarna aan alle kanten haar te besnuffelen. Met als leerresultaat dat ze vanmorgen stil en op 2 meter langs het andere paard liep, die naast de ingang van de bak lag.

Pien snuffelde zondagavond heel kort. Gister snuffelde ze langer en ging daarna tussen Madam haar benen op een rolletje liggen. Het verbaasde ons niet, aangezien ze als pup samen met haar broertje tegen het dode lijf van onze vorige hond Joska ging liggen. Joska overleed toen Pien en Tico 5 dagen in huis waren. In deze 5 dagen hield hij hun op minimaal 1 meter van zich af. Pien en Tico grepen hun kans op het moment dat hij nog 1 avond dood in de kamer lag.

Van de verschillende paarden waar Jet in haar korte leven contact mee heeft gemaakt, was Madam degene die het minste op haar reageerde. Behalve dat Jet Madam imposant vond, kon ze veel van haar hebben. Ze liep rustig om haar heen op het terrein en begreep de boodschap als Madam met een strakke blik duidelijk maakte dat ze te dichtbij kwam. Doordat Madam haar eigen ding deed, kreeg Jet de kans in haar eigen tempo aan haar te wennen. Ik verwacht niet dat Jet Madam zal missen, wel dat ze lading mee krijgt van ons verdriet. Ze is goed in troosten door bij me te komen staan en me even later met een blij hoofd aan te kijken met de vraag of we gaan spelen.