13-10-2013 1 jaar, deel 3

Happen
Dit doet ze nog een enkele keer per dag als de spanning te hoog oploopt, meestal als ze te moe is. Voor ons een teken dat we te laat waren om de spanning te herkennen.

Vernielen
Jet heeft nog steeds speeltjes en kluiven nodig ter afleiding en om spanning af te laten vloeien. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor lege wc rolletjes (die ze uit de oud papier bak vist). Ze sloopt ze het liefst in tig kleine stukjes. Ze vindt het prima als we het afpakken en omruilen voor een kluif.
De score van spullen waar ze aan gekauwd heeft, blijft beperkt tot het snoer van het toetsenbord, een hoekje van een hondenkleed en een hoekje van een boek (en tig wc rolletjes).

Borstelen en verzorging
Een maand geleden heb ik Jet nood gedwongen onder de douche gezet nadat ze in poep had gerold. Dit vond ze in het begin zo spannend dat ze trilde. Gelukkig herstelde ze daar snel van. Leuk vond ze het niet, maar ze onderging de snelle en gedeeltelijke wasbeurt.
Het borstelen lukt overal mits er een bullenpees tot haar beschikking is die ik met 1 hand vast houd. Ze vindt het prima om overal aangeraakt te worden. Al is het vast houden van een poot nog beperkt tot 1 seconde als de omstandigheden gunstig zijn. Dit vraagt nog oefening ter voorbereiding van het nagels knippen.
Jet vindt het prima als ik haar tanden aanraak. Het inspuiten met tandspray ondergaat ze, maar vindt ze niet leuk. Ik doe dit om het kleine randje tandsteen op haar bovenhoektanden los te weten. Ze laat het toe dat ik dat met mijn duim eraf schraap. Het verbaast mij dat ze last heeft van tandsteen omdat ze door de dag heen veel kauwt op kluiven.

Spelen en vermaak
Jet kan zichzelf erg goed vermaken! Ze speelt graag zelf met van alles: pion, fietsband, takjes, bal, speeltjes, maar het liefst een pluche piepballetje.
Ze is fanatiek in zoekspelletjes. Ook heeft ze aardigheid in het aanleren van nieuwe oefeningen, zolang zij daar de humor van inziet en het haar wat oplevert.
Ze kauwt meerdere keren per dag op een bot, bij voorkeur als een van ons de andere kant vast houdt.
Daarnaast is knuffelen een belangrijk onderdeel in Jet haar leven! De hele dag door graag, het liefst op haar buik.