5-12-2013 uit logeren

Een dagje 'logeren'
Afgelopen zondag gingen wij naar een voorstelling in Rotterdam. Jet heeft zich die dag vermaakt met en bij Jagger. Dit is de Witte Herder van 10 jaar van een oud instructeur. In de zomer heeft ze Jagger voor het eerst gezien. De kennismaking vond ze spannend omdat Jagger en Pien elkaar erg enthousiast begroetten. Daarna ging Jagger zijn eigen weg, wat voor Jet het prettigste was. Zo kon ze zelf bepalen op welke afstand ze van hem liep. Aan het eind van de wandeling durfde ze hem uit te dagen tot spel en hij trapte er in! Ter voorbereiding van deze 'logeer'dag hebben we een maand geleden in de buurt samen een wandeling gemaakt. Daarna hebben we bij Jagger thuis nog wat gedronken, zodat dit voor Jet bekend terrein werd. Daar heeft Jet kennis gemaakt met de kinderen. De goedkeuring was wederzijds! Na een half uurtje vond Jet genoeg rust om te gaan liggen. Afgelopen zondag heb ik Jet (en Pien) meteen mee naar binnen genomen. We hebben even wat gedronken, voordat ik met Pien weg ging. Jet keek op het moment dat ik weg ging, maar bleek zich snel op Jagger te richten. Onderweg kregen we updates en foto's. Erg fijn ter gerust stelling van onszelf. Wij twijfelden er niet aan dat Jet zich zou vermaken, maar het was toch onwennig om haar uit te besteden.
Ze schijnt zich binnen en buiten naar wens gedragen te hebben. Met als klein minpuntje dat ze met de jongens mee wilde doen met voetbal, waar zij bekbal van maakte. Ze heeft veel indrukken opgedaan door een dag mee te draaien in een gezin met jonge kinderen in een dorp.
Bij onze terugkomst was ze erg blij (en wij ook). Het was aan de tekening op haar kop te zien dat ze een enerverende dag achter de rug had, maar ze had nog niet de rust om te gaan slapen. Het was prachtig om te merken hoe erg ze op haar gemak was. Het was duidelijk dat ze het hele gezin in haar hart en roedel had gesloten. De interactie tussen Jagger en Jet was ook mooi om te zien. Ze heeft respect voor hem, maar daagde hem bijvoorbeeld ook uit door zijn kluif af te pakken.
Pien was deze dag bij mijn moeder. Daar vond Jet de rust om te slapen, ze was snel en ver weg. Ik had verwacht dat ze de maandag ook nog nodig zou hebben om te herstellen. Maar voor Jet was dit niet aan de orde. Kortom, dit was een fijne en leerzame ervaring voor Jet en voor iedereen voor herhaling vatbaar.