7-12-2013 behendigheid en katten

Katten
In de omgang tussen Jet en de katten zit nog steeds vooruitgang. Het vraagt ook nog steeds begeleiding van ons. Al is het nu geen uitzondering meer dat een kat voorbij loopt en Jet blijft liggen terwijl ze er naar kijkt.
De grijze kat heeft er gewoonte van gemaakt om een deel van de avond bij Pien op het kussen te liggen. Voor Jet is het geen punt van discussie, ze blijft op een halve meter afstand van de kat.
Vandaag lag de kat op mijn schoot en Jet aan mijn voeten te slapen, dat is nog wel een uitzondering!

Behendigheid
Jet loopt los rond bij het opzetten van het behendigheidsparcours. Na haar spontane actie van een maand geleden om uit zichzelf over de schutting te gaan, wilde ze laatst over de wip te lopen. Toen ze merkte dat er beweging in de plank zat, sprong ze er af. Ik heb het niet gezien, maar volgens cursisten vond ze het wel even spannend. Ik heb gedaan als het de normaalste zaak van de wereld is, al was het natuurlijk in het geheel niet de bedoeling dat ze uit zichzelf de wip op zou lopen.
Afgelopen week liep ze uit zichzelf en op mijn uitnodiging over de kattenloop die op 2 autobanden lag. Gelukkig heeft ze de schrik van de smalle plank van de wip niet gekoppeld aan de even smalle planken van de kattenloop. Ik ben benieuwd hoe ze in de toekomst de wip oppakt.
Twee weken geleden liep ze op mijn uitnodiging over 5 hoogtesprongen in serie achter elkaar. Kortom behendigheid is aan haar besteed. Helaas is les geven en met Jet lopen niet te combineren, dus blijft het eerst nog even bij kort oefenen tijdens het opzetten.